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EL YOGHURT
MessaggioInviato: Dom Feb 12, 2006 2:55 am Rispondi citando
aurio
Registrato: 14/10/05 23:54
Messaggi: 850
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Su specifico invito del nostro golosissimo Admin, ve rivelo la mia famosa riceta per farse el yoghurt in casa cussì come che lo fa la mia amica armena soprano Hagint Vartanian, che me ga passà el segreto.
Ingredienti:
Un litro de late intiero
Un yoghurt naturale con fermenti vivi in vaseto de vetro de
125 grami
Un dito de una man ben lavado
Se ciapa el litro de late e se lo scalda fin ala temperatura giusta.Quala xe sta temperatura? Qua entra in scena el dito: bisogna ogni tanto tociarlo nel late finchè se senti che el se sta per scotar ma no ancora. A questo punto se spegni el fogo, se versa el yoghurt nel late, se missia ben e se versa fulmineamente el tuto in un recipiente ermetico de vetro da un litro ( opur, e saria meio, in una piadina de ceramica porosa che dopo se coverzi con un piato). Se involtiza el recipiente (o la piadina) in una covertina de lana che lo isoli dala temperatura esterna e se meti in un canton indove che nissun ,nè omo nè gato nè can pol ribaltarlo,e se se dimentica de lù per quatro ore.
Passada la quarta ora el yoghurt xe pronto e el va messo in frigo a rapprenderse ulteriormente. El segreto xe imparar a riconosser la temperatura giusta per meter el yoghurt nel late, perchè altrimenti ottignirè del otimo late acido ma no yoghurt.
Se nol ve vien la pima volta, no steve scoragiar e riprovè, e vederè che sarè ricompensai da un yoghurt simile al mascarpon, bon, fisso, e l'unico vostro problema sarà fermarve prima de magnarlo tuto.
Fè comunque in modo de salvarghene un cuciar, perchè con quel farè el yoghurt successivo, cosicchè diventerè autonomi anche per la materia prima.
Tuto questo ve lo poderà confermar Servolo,che xe diventà un produtor soprafin dopo aver seguido le mie istruzioni.
Bon apetito!!!!

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AURIO
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yogurt
MessaggioInviato: Dom Feb 12, 2006 9:21 am Rispondi citando
Karolina
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Messaggi: 1354
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grazie per la ricetta, gavevo sentì parlar del tuo yogurt!!!!

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..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
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MessaggioInviato: Dom Feb 12, 2006 1:55 pm Rispondi citando
andy
aministrator
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Registrato: 05/10/05 01:44
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grazie proveremo quanto prima Confused
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MessaggioInviato: Dom Feb 12, 2006 4:54 pm Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




Aurio gà ragion,tanto xe vero che una dele prime volte lo gò scaldado tropo e dopo ver messo el yogurt nel late tropo caldo xe vegnù una specie de yogurt con balete de ricota, bonissimo lo stesso.
Provare
Servolo

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se no guanta cambia
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MessaggioInviato: Sab Feb 18, 2006 11:36 pm Rispondi citando
spelaoche
Registrato: 14/10/05 00:07
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Località: trieste




servolo ha scritto:
Aurio gà ragion,tanto xe vero che una dele prime volte lo gò scaldado tropo e dopo ver messo el yogurt nel late tropo caldo xe vegnù una specie de yogurt con balete de ricota, bonissimo lo stesso.
Provare
Servolo


Cio mi go teniù el dito che nianche no scotava tanto e me xe veniù anche mi una specie de acqua con balete de ricota. Forsi dovevo pensar che la riceta a Aurio ghe la ga dada una mula che la ga i diti più delicati e la se scota prima. O forsi no xe veniù perchè go seguì tuti i consigli dela riceta, meno quel de lavarme el dito Very Happy Very Happy
Sta setimana che go tempo però provo de novo perchè son propio curioso, e po cossa Sergio riva e mi no?
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MessaggioInviato: Dom Feb 19, 2006 12:01 am Rispondi citando
aurio
Registrato: 14/10/05 23:54
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Località: Roma - Trieste




El dito te lo devi cavar quando che comincia a scotar - no un momento prima e no un momento dopo.
Very Happy RITENTA, SARAI PIU' FORTUNATO!! Very Happy

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AURIO
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MessaggioInviato: Dom Feb 19, 2006 12:04 am Rispondi citando
aurio
Registrato: 14/10/05 23:54
Messaggi: 850
Località: Roma - Trieste




Ricordeve che el late devi esser intiero e fresco, e che el yoghurt de partenza devi esser de quei compatti con fermenti vivi in vaseto de vetro, possibilmente ALA, ma anche el DANONE va ben.

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AURIO
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EL YOGHURT
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