TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » le ricette de nonna e vostre » Pasta mediterranea
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
Pasta mediterranea
MessaggioInviato: Sab Nov 07, 2009 7:48 pm Rispondi citando
Pavel
Registrato: 06/09/09 17:55
Messaggi: 90
Località: Dolina




No se pol gnanca ciamarla ricetta, xe una pasta che buto sù in velocità co no savemo cossa far.
Intanto che fè boir l'acqua per la pasta, taie grossolanamente una ventina de pomodorini, (mi me piasi quei ciliegina in rametto che xe i unici che gà un poco de gusto), tazzè fin un bel spigo de aio e metelo insieme ai pomodorini in una farsora con dò anca tre boni cucciari de oio d'oliva, intanto che anche i pomodorini se cusina zonteghe un bel cuciar de capperi e la polpa tazzada de un diese olive verdi, fè cusinar el tutto fin che i pomodori ga consumà l'acqua e i se ga infissi, nel frattempo taie a pici dadini una mozzarella e lassela da parte, co la pasta xe pronta va ben longa o curta come meio ve piasi, scolela, saltela nella salsa, tirela via dal fogo e zonteghe missiando ben la mozzarella, se gavè fà bel de veder do foie de basilico.
Profilo Trova tutti i messaggi di Pavel Messaggio privato
MessaggioInviato: Dom Nov 08, 2009 7:57 am Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Ghe vol anche prova la stesa riceta, ma senza far sofrizer i pomidori. Basta tajarli e zontarli ala pasta insieme ala mozarela, i caperi e le olive e un pizighin de origano o basilico, a piazer. El truco xe de usar una bona qualità de ojo de oliva vergine, de quei che ga propio el profumo de olive.

Bon apetito!

Orso Smile Smile Sad

_________________
Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
Profilo Trova tutti i messaggi di Ursus Canadiensis Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Dom Nov 08, 2009 12:35 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Ottima Pavel e svelta. Very Happy
Si Orso se pol farla anche cussì, la vien più leggera, però te vol metter
el gusto che ghe metti l'aio ? Mio suocero diseva che l'aio xe el rufian
del cogo...... Smile

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Dom Nov 08, 2009 9:32 pm Rispondi citando
Pavel
Registrato: 06/09/09 17:55
Messaggi: 90
Località: Dolina




Ursus Canadiensis ha scritto:
Ghe vol anche prova la stesa riceta, ma senza far sofrizer i pomidori. Basta tajarli e zontarli ala pasta insieme ala mozarela, i caperi e le olive e un pizighin de origano o basilico, a piazer. El truco xe de usar una bona qualità de ojo de oliva vergine, de quei che ga propio el profumo de olive.

Bon apetito!

Orso Smile Smile Sad

Fazemo anche cussì, pero con la pasta fredda d'estate, volendo te ghe zonti anche el tonno.
Comunque lavorando de fantasia con la pasta te fà quel che te vol
Profilo Trova tutti i messaggi di Pavel Messaggio privato
MessaggioInviato: Lun Nov 09, 2009 2:21 am Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




margherita ha scritto:
Ottima Pavel e svelta. Very Happy
Si Orso se pol farla anche cussì, la vien più leggera, però te vol metter
el gusto che ghe metti l'aio ? Mio suocero diseva che l'aio xe el rufian
del cogo...... Smile


Mio gran tesoro, Margherita,

Mi no go menzionado l'aio perchè el va senza gnanche menzionarlo. Xe un solo posto dove che l'aio propio no 'l va ben, nel cafè. Altromenti mi lo zonto per tuto. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Orso

_________________
Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
Profilo Trova tutti i messaggi di Ursus Canadiensis Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Nov 09, 2009 12:10 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Allora andemo proprio d'accordissimo, però caro Orso, no credo che
el vadi ben gnanche nel latte e nella cioccolata........ Very Happy Very Happy

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Nov 09, 2009 5:23 pm Rispondi citando
york
Registrato: 18/12/05 18:14
Messaggi: 1417
Località: Victoria, BC, Canada




Carisimi, a mi il vicin de casa [brava gente] me ofri un crostin con sora una specie de marmelata con dentro ajo rosto... un altro ospite vicin se lecava i bafi, disendo che bon! che bon!... OK, me lo meto in boca Surprised poco manca che vomito... mi me domando, che klinz de palato i ga a trovar una combinazion del genere gustosa... BO !? save quela dele bale e il tram... Smile Smile Smile


York Very Happy

_________________
".......And whether or not it is clear to you, no doubt the Universe is unfolding as it should."
Profilo Trova tutti i messaggi di york Messaggio privato
Pasta mediterranea
Indice del forum » le ricette de nonna e vostre
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 1 di 1  

  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015