TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » vini,cibi,piatti,dolci locali » POVESEN (xe un dolze)
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
POVESEN (xe un dolze)
MessaggioInviato: Sab Mar 21, 2009 1:56 am Rispondi citando
Auriel
Ospite




POVESEN
El “Povesen” xe un dolze originario dela Boemia, ma el sopravivi in te le fameje triestine.

Ingredienti:
400 grami de pan seco - ma ch’el nò gabi più de tre zorni - tajado a fete,
mezo litro de vin bianco,
40 grami de zucaro,
zucaro vanigliato,
la scorza gratada de un limom o de ‘na naranza (naturalmente prima lavdo/a ben ben),
3 ovi intieri,
oio extraverzine de oliva, opur metà oio e metà butiro.

In t’una terina metè le fete de pan bagnele co’l vin sensa lasarle drento tropo tempo, spolverizele co’l zucaro e zonteghe la scorza de limon, o de naranza, a piazer.
A parte sbatè i ovi, paseghe drento le fete de pan – “velele” con un fià de fior de farina - e frizele in oio caldisimo.
Sgociolè le fete lasandole sugar su carta de cusina, metele in t’un piato de portada e servile spolverade de zucaro vanigliato.
Bon apetito!

Ciau, Lela.
[/i]
POVESEN (xe un dolze)
Indice del forum » vini,cibi,piatti,dolci locali
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 1 di 1  

  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015