POVESEN
El “Povesen” xe un dolze originario dela Boemia, ma el sopravivi in te le fameje triestine.
Ingredienti:
400 grami de pan seco - ma ch’el nò gabi più de tre zorni - tajado a fete,
mezo litro de vin bianco,
40 grami de zucaro,
zucaro vanigliato,
la scorza gratada de un limom o de ‘na naranza (naturalmente prima lavdo/a ben ben),
3 ovi intieri,
oio extraverzine de oliva, opur metà oio e metà butiro.
In t’una terina metè le fete de pan bagnele co’l vin sensa lasarle drento tropo tempo, spolverizele co’l zucaro e zonteghe la scorza de limon, o de naranza, a piazer.
A parte sbatè i ovi, paseghe drento le fete de pan – “velele” con un fià de fior de farina - e frizele in oio caldisimo.
Sgociolè le fete lasandole sugar su carta de cusina, metele in t’un piato de portada e servile spolverade de zucaro vanigliato.
Bon apetito!
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