TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » le ricette de nonna e vostre » Per Larry la iota Vai a pagina Precedente  1, 2
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
MessaggioInviato: Gio Mar 27, 2008 11:52 am Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Buono a sapersi e anche ....a mangiarsi.! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
jota
MessaggioInviato: Mar Mar 03, 2009 12:09 am Rispondi citando
musica
Registrato: 01/03/09 19:30
Messaggi: 2
Località: Trieste




Ciau a tuti! Scuseme son nova ma l'argomento me interessa sai!!!
Mi posso passarve una ricetta della jota come la fazo mi e che ga sai suceso, i magna come ludri co fazo jota.
Allora fazo un disfrito de oio de oliva, aio e do cuciari de farina e la laso brustolar, po ghe zonto i capuzi che devi esser boni no de scatola, ala pezo va ben quei de Potocco, poi i fasoi smoiai e do patate a tocheti, sal e chi vol pevere. Ghe zonto un gambeto de crudo fato a tochi e oviamente acqua de coverzer el tuto e po se meti la pignata sul fogo pian pian, ghe vol un fia de pasiensa perche devi cusinarse per ore, finche la diventa color maronzin ciaro.
Se la magna il giorno dopo che la se ancora più bona ma a casa mia no i resisti e comincia ancora prima che la finisso che cusinar. So che non xe la rizeta tradizional ma cusì me ga insegna nona mia. Voi provè e po' saveme dir.
Ciaoooooooo, musica
Profilo Trova tutti i messaggi di musica Messaggio privato
MessaggioInviato: Mar Mar 03, 2009 1:47 am Rispondi citando
york
Registrato: 18/12/05 18:14
Messaggi: 1417
Località: Victoria, BC, Canada




Per butarla al inglese la riceta la xe ''music to my ears'' Smile [leteralmente musica per le mie orecie] Very Happy Very Happy
Ben venuda !!

York Very Happy

_________________
".......And whether or not it is clear to you, no doubt the Universe is unfolding as it should."
Profilo Trova tutti i messaggi di york Messaggio privato
Re: jota
MessaggioInviato: Mar Mar 03, 2009 9:51 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




musica ha scritto:
Ciau a tuti! Voi provè e po' saveme dir.
Ciaoooooooo, musica


Salve Musica, ocio a come che te scrivi (che qua i te ciapa in parola:

Voi provè e po' saveme dir. Very Happy

..........sempre pronti a provar,dove e quando, Arrow

Tuti in fila e no sburtar........che un useleto me gà dito che musica gà anche pignate grandi........

Saluti
Servolo

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mar Mar 03, 2009 12:02 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Ben arrivada Musica e quel che te gà scrito anche per mi xe musica per le mie orece :
mia nonna la fazeva esattamente come ti. Smile Smile

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mar Mar 03, 2009 12:26 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Scoltè, ma no se dopra più costine fumigade par la jota e/o par la pasta e fasioi?
Par i tempi diversi de cotura de fasioi e patate (mi le fico intiere - logigamente spelade - e pò le mastruzo con t'un piron), basta zontarghele dopo, cò manca zirca una meza oreta ala fine de cotura dei fasioi.
Pò i capuzi garbi li cusino completamente a parte, sensa farina e co'l cumin! El lavarno no'l me piasi tanto parchè el risc'ia de coverzer el savor de i altri ingradienti.

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
Per Larry la iota
Indice del forum » le ricette de nonna e vostre
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 2 di 2  
Vai a pagina Precedente  1, 2
  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015