TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » trieste, la nostra città » trapa
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
trapa
MessaggioInviato: Dom Set 30, 2007 5:07 pm Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




Salve, stò anno i gà vendemia un poco prima del solito, e adesso pena che se finissi el lavor torno la cantina del vin, (quei che ancora lo fà) se comincerà a cusinar trapa.Una vecia convenzion dela Defonta permeti de ste parti de far trapa in casa, basta aver el lambico, notado e numerado dela tributaria,andar de lori,far domanda de tanto tempo che se calcola de cusinar,spetar che vegni l'omo a spiombar e via.........
pel momento ve mostro un picio torcio che servi a fracar essenze, e no xe un zogatolo o un sopramobile,ma un vero torcio, e sai forte......e co riverà el momento ve mostrerò come che i cusina trapa





saluti
Servolo

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Dom Set 30, 2007 5:45 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Ma te mostrerà solo come che se cusina la trapa o se poderà anche....assagiarla.? Mad

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Ott 01, 2007 9:50 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




margherita ha scritto:
Ma te mostrerà solo come che se cusina la trapa o se poderà anche....assagiarla.? Mad



...............intanto,bisogna spetar,perchè se i lassa cusinar trapa in casa, xe solo dal 20 de otobre al 20 de dicembre.Se pol cusinar solo de vinaze, no missiar altre robe, e se resta vinaze bisogna butarle via, no se devi salvarle pel prossimo anno.In Slovenia o ex Jugoslavia,iera libero tuto l'anno, e i podeva cusinar de tuto,personalmente go visto farla de tuti i fruti fermentai,( basta pensar al slivoviz, che xe de susini) ma una dele più bone e delicate gò iutà a farla in Serbia (tropi anni xe passai) de more de albero,moreri enormi, e soto i ghe meteva come dei linzioi e sui rami i fazeva altalene pei fioi che dondolandose i le fazeva cascar, fruti dolcissimi, messi in tinazzi a fermentar, e dopo via nel lambico........
stà roba come funziona nele altre parti del mondo?Cominciando de l'Italia dove che te devi consegnarghe le vinazze in distileria e lori i te torna in cambio un tot de litri de prodoto industrial.E in Canada; Inghiltera, Francia, Australia,Usa.......................come funziona?
Cin cin ala Vostra salute
Servolo

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Ott 01, 2007 1:33 pm Rispondi citando
fcigoi
Registrato: 22/01/07 14:19
Messaggi: 141
Località: Montecarlo




Parole sante Margherita....stavo pensando proprio ala stesa domanda.

No volendo ofrir, mi no gavasi mai parla' de trapa qua, con tute le bevandele...pardon intenditori....che gira per el forum.

_________________
Austria Erit In Orbe Ultima
Profilo Trova tutti i messaggi di fcigoi Messaggio privato
MessaggioInviato: Lun Ott 01, 2007 4:39 pm Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




fcigoi ha scritto:
Parole sante Margherita....stavo pensando proprio ala stesa domanda.

No volendo ofrir, mi no gavasi mai parla' de trapa qua, con tute le bevandele...pardon intenditori....che gira per el forum.



Salve, personalmente no uso superalcolici, e quando vado a trovar qualchedun che cusina trapa, me limito a meter un poca sul palmo dele man le sfrego e naso, e dopo in un bicerin ciogo un cuciarin de caffè de trapa.Niente trapa ne a fine pasto, ne nel caffè, e nianche no la gò a casa.
Servolo

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Ott 01, 2007 8:38 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Neanche mi uso i superalcoolici, de grazie che rivo a bever un spritz, però se la trapa xe fatta con tutti i crismi, un bicerin no lo disdegno mai , sempre però dopo i pasti, xciò caro Servolo, quando sarà l'occasion el bicerin doverà esser precedudo da un x de rodoleti de prosciuto.! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Ott 01, 2007 10:59 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Gevè mai notado quel cercio luminoso drio la testa, che me segui dovunque vado?

Mi no bevo, no fumo, no... speta un momentoooo... xe ancora un altro pecato che dimenticooo....


Orso Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
Profilo Trova tutti i messaggi di Ursus Canadiensis Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mar Ott 02, 2007 9:58 am Rispondi citando
fcigoi
Registrato: 22/01/07 14:19
Messaggi: 141
Località: Montecarlo




Bon bon meio cusi'....se no bevi Servolo beveremo noi che inveze semo dediti al pecato

_________________
Austria Erit In Orbe Ultima
Profilo Trova tutti i messaggi di fcigoi Messaggio privato
MessaggioInviato: Mar Nov 13, 2007 11:57 pm Rispondi citando
Larry
Registrato: 13/10/05 22:43
Messaggi: 377
Località: Inghilterra




Smile Smile In Inghilterra e severamente proibito distillare alcool in privata a casa (pero, non sta chiedere ai Pakistani, Indiani, Irlandesi, Polacchi, ecc se fanno o no!). Alcool puro (etanol, ecc) come si vende in drogheria in Italia e vietato in GB. Pero, vin ti pol fare a casa anche cidro. Anzi, ci sono dei botteghe speciali che vendono lattine di mosto del vin e tutto quel che va con la fare del vin compreso anche i lieviti speciali. Ma tutti che mi conoscono possono giurare che io NON USO superalcoolici. Neanche per sogno non li uso. Li BEVO soltanto. E tra il bere e l'usare c'e tutto un mondo!!! Spetti un attimo che prendo un po di quel scotch col ghiaccio che e qui in tavolo. Beh, meio ora. Un ultimo sorzo prima che chiudo qui e "Viva lo Scotch e par bon""!! Smile Smile Smile Smile Smile
Larry Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Larry the Lamb
Profilo Trova tutti i messaggi di Larry Messaggio privato
MessaggioInviato: Mer Dic 12, 2007 5:35 pm Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




Salve, xe rivado el momento de cusinar, ecola che la cori fora del lambico



.....el termometro in quel sifon xe sai importante.......

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mer Dic 12, 2007 5:38 pm Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




...........finida la prima cota le vinazze xe pronte per el scovazzon.........




e cussì,avanti cota dopo cota.............
Servolo

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
trapa
Indice del forum » trieste, la nostra città
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 1 di 1  

  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015