TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » le ricette de nonna e vostre » tripe
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
tripe
MessaggioInviato: Mer Ago 01, 2007 9:56 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




Salve, gò scrito qualcossa dele triperie sparide e per curiosità son andado a veder se qualchedun gavessi messo qualche riceta de tripe: NIENTE.ma come un forum pol dimenticarse dele tripe,e alora provo a meter la mia: ghe vol tripe, una zivoleta,un poco de salsa e de concentrato in tubeto, una foia de laverno, bon oio , un bicer de vin bianco e tanto formaio de gratar.In una pignata fazo boir le tripe e in una farsora disfrizo ben la zivola (qualchedun ghe meti anche un poco de lardo), taio le tripe a strichete e fazo cusinar pian con tuto el resto, slongando el sugheto con un poco de vin.In piato le coverzo de formaio e bon apetito.Le xe bone anche tiepide che le fà come una geladina........scometemo che se fazo un picolo sondaggio xe tanti giovini che le ghe fà schifo: comincemo con Andy,: sior aministrator la magna tripe? e Fede ? e tuti ialtri, ve piasi le tripe?
Saluti Servolo

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mer Ago 01, 2007 11:10 am Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Che bone Servolo te le fa come che le fazeva mia nona , ela la ghe zontava anche un tocco de panzeta e mi le fazo proprio cussì........che bone anche tiepide.!
Solo che d'estate no le fazo ma d'inverno eccome.! Very Happy

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
Re: tripe
MessaggioInviato: Mer Ago 01, 2007 12:47 pm Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




servolo ha scritto:
e tuti ialtri, ve piasi le tripe?

........no.
xe meio che no te digo coss'che penso dele tripe.....
Profilo Trova tutti i messaggi di nat Messaggio privato
MessaggioInviato: Mer Ago 01, 2007 1:32 pm Rispondi citando
micel
Ospite




\\\\\\\\\\\\\\\


Ultima modifica di micel il Sab Gen 17, 2009 1:08 am, modificato 1 volta in totale
MessaggioInviato: Mer Ago 01, 2007 1:42 pm Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




micel ha scritto:
te ga un debole pe'i magri, no?
lo sospetavo

.................te son OT.....
comunque, magri xe tutti......de anima......el cuerpo xe solo un vestito....
Profilo Trova tutti i messaggi di nat Messaggio privato
MessaggioInviato: Mer Ago 01, 2007 9:00 pm Rispondi citando
micel
Ospite




\\\\\\\\\\\\\


Ultima modifica di micel il Sab Gen 17, 2009 1:07 am, modificato 1 volta in totale
Re: tripe
MessaggioInviato: Mer Ago 01, 2007 11:41 pm Rispondi citando
Aussie Kangaroo
Registrato: 15/01/06 11:54
Messaggi: 1777
Località: Vermean




servolo ha scritto:
.... e tuti ialtri, ve piasi le tripe?


Mi me ricordo de picio che le magnavo, ma devo aver fato un'indigestion verso i 5-6 ani perchè ancora adesso me nausea anche solo el sugo o le patate dele tripe....

_________________
Ci vuole tutta una vita per capire che nella vita non serve capire tutto
Profilo Trova tutti i messaggi di Aussie Kangaroo Messaggio privato Invia email HomePage MSN Messenger
MessaggioInviato: Gio Ago 02, 2007 4:19 pm Rispondi citando
giacomin
Tutor
Registrato: 12/10/05 08:20
Messaggi: 1561
Località: Trieste




De mulo andavo de Bradaschia in via Oriani, bone, un pel picantine.....iera le migliori in assoluto (secondo mi) Cool fichè me xè sucesso come a Aussie, un giorno magnado sentivo un strano savor...... che mal che stavo dopo Sad e da quela volta no le go podude magnar più Crying or Very sad .... però se Sergio o Margherita me invita...... Mad posso provar Laughing Laughing Laughing

_________________
Tutto passa.....meno el bus che te speti
Profilo Trova tutti i messaggi di giacomin Messaggio privato Invia email HomePage
MessaggioInviato: Gio Ago 02, 2007 11:55 pm Rispondi citando
Aussie Kangaroo
Registrato: 15/01/06 11:54
Messaggi: 1777
Località: Vermean




Pino no sta nianche provar: mi lo go fato una sera per cortesia (e anche per fame ... no iera altro Confused ) e xe stado un strazio far bon viso a cativa sorte Razz

_________________
Ci vuole tutta una vita per capire che nella vita non serve capire tutto
Profilo Trova tutti i messaggi di Aussie Kangaroo Messaggio privato Invia email HomePage MSN Messenger
MessaggioInviato: Sab Ago 04, 2007 11:20 am Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Mio suocero, che el iera chef sulle navi de crociera, el me gaveva dito che x cavarghe quel gusto strano che gà le tripe, bisognava , dopo averle comprade, boirle x poco a fogo molto forte, buttar via l'acqua e dopo cusinarle , mi gò fatto sempre cussì e devo dir che solo cussì le perdi "quel" gusto che pol renderle ........me gavè capì.
Infatti la differenza de gusto xe notevolissima.

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Ago 06, 2007 8:54 pm Rispondi citando
Durano e Lodina
Registrato: 09/09/06 10:34
Messaggi: 665
Località: Italia




No me piasi le tripe...speerò una ricetta diversa... vado a farme una pastsuta col pomidoro...
bye
Smile
Profilo Trova tutti i messaggi di Durano e Lodina Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Lun Ott 01, 2007 8:15 am Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Mi le tripe le laso smojar nel aqua con un cuciarin de asedo per un per de ore, anche perchè le diventa piùtenere. Fato quel, le lavo come che se devi, sfrizo un do spighi de ajo giusto un tantin, le meto dentro a fogo alto per un per de minuti, sbaso el fogo e le laso lavorar pian pianin, zontandoghe de tanto in tanto un tantin de vin bianco o de quel vin rosa cinese, che el xe salado e sai bon in cusina. Un'oreta più tardi ghe zonto pomidori tajadi a cubi , un poco de prezemolo e una fojeta de lavarno, sal e pevere. E le laso boir, pian-pianin, finche anche el pomidoro no se ga cusinà e xe diventà sugo.

A sto punto le xe fate.

Polenta o, se no, sura un piato de taliatele fate in casa.....

Le go magnade jeri, con le taliatele e sicome che mi son el solo che le magno, ogi le go magnade denovo, ma con la polenta. Me leco ancora i labri.

Orso

_________________
Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
Profilo Trova tutti i messaggi di Ursus Canadiensis Messaggio privato Invia email
tripe
Indice del forum » le ricette de nonna e vostre
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 1 di 1  

  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015