Co xe abondanza tuti magnia,in sto caso me riferiso al salmon che qua de noi o me lo regala o regalo mi ai altri... Sto colpo xe sta Don l'american che abita de fronte a darme un sacheto de spesa pien de tochi de salmon jaza... Bon , via nel frizer e no se pensa piu...Un par de giorni fa semo restai senza corente , ga dura quasi una setimana e ''fortuna'' che iera soto zero e nevigava, sul balcon in un cason de plastica [acesibile a qualsiasi creatura afamada] gavemo svoda el frizer e sepeli tuto soto la neve ... Pasa giorni; la corente torna ma mia moglie Frances no se fida tropo al frizer naturale [tuto ancora jaza e perfetamente bon] losteso per cautela la comincia a cusinar tuto, meno il samon che lo prepara per eser fumiga ... Fumigar xe la mia responsibilita e ve digo xe un lavor de amor perche il salmon fumiga fredo [che saria i famosi Lox fato con salmon fresco] con coto fumiga se ga piu man libera visto la temperatura piu alta e se pol fumigar salmoni meno pregiati o roba lasada nel frizer per mesi... Sta matina a colazion con il ovo sul ''toast''e un bel toco de salmon fumiga , vedemo se la prosima puntata ve la scrivo da un leto in ospedal.... Chi roxiga riscia
Salve
York
_________________ ".......And whether or not it is clear to you, no doubt the Universe is unfolding as it should."
..te sa York coss'che lo paghemo noi el salmon affumigà?? anche a noi el ne piasi e non solo a voi canadesi!!! Se usa come antipasto, per Nadal o ogni altra occasion, i toast con burro e salmone - che bon!! - e se vanza bori anche una bona botiglia de champagne e se no vanza se contentemo de un bon vin frizante italian - mi me va ben Prosecco e anche Ferrari!! e ti te me disi che te lo magni per breakfast!! bravi, bravi!!
a proposito una domanda?? qual xe el salmon migliore??? el canadese, el scozzese o el norvegese?? forsi ti te sa.
_________________ ..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
De quel che so el migliore xe el salmone dell'Atlantico.
Anche mi per Nadal fazo le tartine de salmone, però te dirò che anche le tagliatelle al salmone le xe assai bone .!
_________________ Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
vorrei dare anch'io una mia idea sul salmone affumigà. Se è già congelato, o in freezer o in giardino è indifferente, con un po' di succo di limone e un po' di vodka, messo tutto nel frullatore, viene fuori un magnifico sorbetto. Può andar bene sia tra una portata e l'altra, tipo sgroppino, che al mattino a colazione.
vorrei dare anch'io una mia idea sul salmone affumigà. Se è già congelato, o in freezer o in giardino è indifferente, con un po' di succo di limone e un po' di vodka, messo tutto nel frullatore, viene fuori un magnifico sorbetto. Può andar bene sia tra una portata e l'altra, tipo sgroppino, che al mattino a colazione.
....... bona idea! proverò con capuzi e luganighe..... solo che ghe andassi anche un poco de kren
_________________ Tutto passa.....meno el bus che te speti
Mi che li go provai tuti spesso e in abondanza, ve posso dir che, soratuto per el metodo de afumigadura, el più bon de tuti xe el salmon irlandese. Quando che andavo spesso in Irlanda no me lo son fato mai mancar e me portavo anche la scorta a casa a Roma.
El fato xe che la dogana italiana no permeteva de introdur in Italia più de un salmon afumigà, che a Dublino el vegniva confezionà soto vuoto e impachetà in una scatola de carton lunga quanto che bastava per contignirlo. Una volta ghe go fato una tal manfrina al finanzier de Fiumicino che el ga serà un ocio e, visto che iera Nadal, el me ga lassà passar con due scatole inveze de una. Se dopo me gavessi fermà un altro finanzier, saria stà sauerkraut per el primo perchè, ala partenza da Dublino, iero riussì a fracar nele do' scatole ben SETE salmoni, e ala dogana de Roma son sta assai atento a no farghe cior in man le scatole al finanzier, che gaveria podù domandarse se quei salmoni iera de piombo.....
Può andar bene sia tra una portata e l'altra, tipo sgroppino, che al mattino a colazione.[/quote]
....... bona idea! proverò con capuzi e luganighe..... solo che ghe andassi anche un poco de kren
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Salve,parlando de frulatori, doverò provar e a frular i pedoci (mitili) perchè l'ultima volta dopo tre ore de pignata atomica la scorze iera sempre dure.Devo proprio provar a frularle.
Servolo
Incredibile, stavo per rispondere a Servolo di togliere la scorza ai pedoci (mitili), prima di metterli nella farsora. Poi invece l'ho capita....mi stava prendendo in giro...
Ride bene chi ride ultimo!!!
Come si fanno le lasagnette al salmone? Ho visto al supermercato la busta nel frigo con dentro il salmone affumicato a fette, so anche di aver mangiato qualche volta le lasagnette al salmone, ma non riesco proprio a immaginare cosa ci fosse dentro. forse panna? Mah...
Se mi date la ricetta, senza fare scherzi però, la provo. Se ci sono varie modalità di esecuzione, gradirei mi spiegaste la più semplice, quella che come difficoltà viene subito dopo l'andare al ristorante.
Se non mi date la ricetta, la mia famiglia ve ne sarà molto grata, ma io non imparerò mai a cucinare.
Ciau Karolina, Margherita pol gaver ragion ma mi il salmon Atlantico che conoso xe quel che lo coltiva qua in [captivity]sicuro no ga il gusto del selvadigo ma se a un ghe piasi salmon xe OK ... La prima volta che mi go asagia salmon iera sula vecia linea aerea BOAC [lavoravo al aeroporto de Salisbury ex Rhodesia]
ma penso el iera scozese atlantico, per mi ancora deso un dei migliori ''forsi un poco de nostalgia'', sicuro dipendi de che specie il xe e se parla sempre preparado ala ''LOX'' che saria preparazion de origine Ebrea... Qua de noi gavemo cinque speci de salmon, tre egualmente boni, chinook, coho,sockeye e il pink e chum che xe pasabili ma come dito prima, tuti boni ...
Salve
York
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Tagliatelle al salmone :
ingredienti : 2 fette di salmone affumic.
i bicch. di latte o panna
1 costa piccola di sedano
1 spicchio d'aglio
burro e sale
tagliatelle
(questa ricetta è x due persone)
- In una padella (fersora) fare insaporire il sedano a pezzetti + l'aglio col burro (non troppo) a fuoco basso;
- quando l'aglio diventa biondo toglierlo;
- unire la panna oppure il latte;
- cuocere questa salsa finchè diventa densa;
- qualche istante prima di togliere dal fuoco unire il salmone tagliato a striscioline e mescolare delicatamente;
- unire il sale;
- cucinare la pasta e unirla alla salsa di salmone nella padella-
- dare una mescolatina
- mettere le porzioni nei piatti e spolverare con parmigiano !
buon appetito Angiola, questa è una ricetta delle + semplici e veloci,
sono sicura che ti riuscirà bene.!
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grazie Margherita!!!!
Appena riesco a raggiungere un supermercato mi procuro tutto.
Io però non metto l'aglio, mi fa stare malissimo. Moltiplico per due le dosi così la faccio per 4 persone. La farsora però è sempre una, lo so....
La preparo domani sera, che mi pare più semplice della Pearà.
Ancora grazie.
Come tuti anche le aquile va mate pel salmon...
Sala D'aspeto a Vancouver per il dragheto a Victoria...
Salve
York
Ultima modifica di york il Mar Dic 05, 2006 8:33 pm, modificato 3 volte in totale _________________ ".......And whether or not it is clear to you, no doubt the Universe is unfolding as it should."
ho provato ad aprire la foto ma non c'è niente. Allora ho pensato ti riferissi a me. Nel caso ti sbagli: non sono un aquila, lo avrai capito, ma soprattutto non vado matta per il salmone. Se invece non era riferito a me, allora invia di nuovo la foto come prova!!!
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