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MessaggioInviato: Gio Nov 16, 2006 3:53 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Te digo mi, micel se la ga inventada per far scena e adeso nol sa cosa dir... Shocked

FORA LA RICETA! Laughing

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ma chi te ga ciama`...

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MessaggioInviato: Gio Nov 16, 2006 5:10 pm Rispondi citando
micel
Ospite




...e no saria la prima volta( ti Fede, mai una parola bona, eh!)

e alora.....
in 'sto momento de stanca pe'l forum, altro no resta, che girar per le cusine( dei altri)

(Magno, magnemo, magnar...magnadora...xe tuto una magnadora) Shocked
Servolo esterrefatto, Fede domanda....
voi non vi fidate di me , vero? e fate male.

insoma!...un poco de più fede. Fideve, no!? Fede...fidite.
mi de Fede me Fido Shocked

La pasta al mais xe un piato semplicissimo. Naturalmente no' xe una mia riceta.
La go trovada un diese anni fa su un ritajo de giornal.
De quela volta a ogi, a son de -dai e dai-, el me vien ben.

Material e ordegni:
Ojo, zivola, spigo de ajo, sal, prezemolo e un fià de peperoncin( per chi vol el fogo dentro...)
Mais...consiglio quel in scatola( per esempio Bonduelle...publicità?...lassemela far)
Una confezion de panna per cusinar.
Pasta curta...consigliade le farfalle( ma va ben anche altre)
1 pignata
1 padela
1 scolapasta
cusina o bolitor
mestolo
coverci no' cori

Xe de far:
Tajada la zivola a tocheti, farla disfrizer nel'ojo con el spigo de ajo.
Co semo sul dorado( ogni tanto un fiatin de acqua...diventa più morbido), tirar via l'ajo e zontar el mais(dopo averlo scolà ben),
meter sal, prezemolo e peperoncin.
Rosolar el tutto( qua vedè voi come che ve par )
a 'sto punto zontar la panna e darghe una cusinad-ina( qualchedun ghe meti anche
un poco de latte...mi no)
Missiar ben, ma lentamente( tipo stancheza o mal de note)
Co xe cusinà, distudar

Nel fratempo, gavevi messo la pasta nel'acqua che boiva( spero )
Scolarla( mejo se la xe al dente) e svodarla nela padella do che xe la mistura al mais.
Spadelar e ancora spadelar( col fogo impizà, però Very Happy )


Ecco! xe pronto... bon apetito!!!

gavè visto? piato semplice e genuino...come mi. Sad

Nota de l'autor:
La xe ottima anche fredda. Perciò, farla de matina per gustarsela la sera( o el giorno dopo)

PS- consiglio per angiola: lassa perder el turbo-diesel.
MessaggioInviato: Ven Nov 17, 2006 12:53 am Rispondi citando
Aussie Kangaroo
Registrato: 15/01/06 11:54
Messaggi: 1777
Località: Vermean




Alternativa più semplice ancora (ma assai gustosa).

In una terina se meti un poco de pana de cusina (a seconda dei gusti la quantità) e se ghe zonta el mais scolado (mi lo anche risciaquo) e speck taiado a cubeti; una spolverada de nose moscata e se piasi de aio in polvere (tuti i ingredienti pol eser messi a piazer). Lassar a riposar un pochetin sto impasto.

Cusinar una pasta curta (i spaghi no va ben) e dopo averla scolada versar nela terina del condimento.

Servir con una gratada de formagio; no devi eser necesariamente grana: mi me piasi anche co la ricota fumigada (sopratuto se el speck xe tropo fresco).

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Ci vuole tutta una vita per capire che nella vita non serve capire tutto
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Mollecche
MessaggioInviato: Lun Nov 20, 2006 11:36 am Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




go la fortuna de conosser un venezian e sabato el me ga portà un poche de mollecche (latino: cancer moenas). Per chi che no sa, sarìa i granzetti o masinete (come che volè ciamarle) nel periodo de la muta cioè co' le cambia corazza, questo succedi 2 volte all'anno - in maggio e novembre - le vien pescade con le nasse nella laguna veneta. se le fa fritte in oio bollente, xe la seconda volta in vita mia che le magno e ve dirò che xe 'ssai bone. i disi che le migliori le vien dalla zona dell'isola de Murano.
Per cusinarle:
te le metti in una pìadina co' ovi sbattudi, in poco tempo (dato che le devi esser vive), lore le assorbi i ovi, te le infarìni e te le cusini nel oio bollente.
......no stè dirme che son cattiva!!

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..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
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MessaggioInviato: Lun Nov 20, 2006 1:52 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Smile Mi domando solo questo: a chi ghe piaseria eser butado intel ojo bolente? Shocked
A mi personalmente no, me meto nei panni dele povere masinete, e no le magno. Smile

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ma chi te ga ciama`...

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MessaggioInviato: Lun Nov 20, 2006 5:21 pm Rispondi citando
micel
Ospite




fede, no rabiarte e dime se te va ben la pasta al mais Shocked
Re: Mollecche
MessaggioInviato: Mar Nov 21, 2006 12:16 am Rispondi citando
Aussie Kangaroo
Registrato: 15/01/06 11:54
Messaggi: 1777
Località: Vermean




Karolina ha scritto:

......no stè dirme che son cattiva!!


Ti no te sarà cativa, ma le moleche xe tropo bone

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Re: Mollecche
MessaggioInviato: Mar Nov 21, 2006 6:37 pm Rispondi citando
Babu
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Messaggi: 609
Località: Trieste




Aussie Kangaroo ha scritto:
Ti no te sarà cativa, ma le moleche xe tropo bone


Me associo. No savevo come che le vien fate e no gaveria mai el coraggio né de cusinarle né de vederlo far, ma co' le magnavo in Laguna, fazevo la preghierina de ringraziamento ..
Se 'ndè a Venezia, xe un betolon in troncheto prima de entrar in cità (almeno iera fin qualche anno fà). Posto de portuai, ma con le più bone "moeche" che gabio mai magnà. Mejo che tre pranzi de Suban ..

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Babu
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piati de buongustai
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