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MessaggioInviato: Mar Feb 06, 2007 6:24 pm Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
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eccove la ricetta dell'insalata vietnamita della mia amica asiatica de marsiglia (sua mamma ga tirado sù sei fioi e verto un ristorante fazzendo germogliar 90 kili de soja, ogni settimana in sala de bagno).
bon, allora
un poca de lattuga, una porzion de germogli de soja, un pochi de spaghettini de riso (quei cinesi, facoltativo), mezzo cetriolo, una carota grattada (ocomesedisi) un petto de pollo rosolado in farsora con una jozza de acqua, che no'l sia troppo suto, e............un pochi de arachidi saladi, masinadi grossolanamente.
salsa de soja, o asedo e oio, o limon.....a piacimento......

bon appetito..... Very Happy
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MessaggioInviato: Mer Feb 07, 2007 12:15 am Rispondi citando
servolo
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Messaggi: 2194
Località: trieste




.........dato che te gà messo la riceta, meto i miei germogli, un pochi de vaseti, e no cori nianche tanto posto,.........
Servolo



per capir meio.......



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se no guanta cambia
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MessaggioInviato: Mer Feb 07, 2007 2:30 am Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




El milior sistema de coltivarli xe in quele bacinele che se usa per far germoliar le piantine in preparazion per la primavera. Le xe una trentina per cinquanta centimetri più o meno e se le compra col covercio de plastica ciaro.


Orso

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Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
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MessaggioInviato: Dom Feb 11, 2007 11:54 am Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




Ursus Canadiensis ha scritto:
El milior sistema de coltivarli xe

........secondo la mia amica, farli germogliar in un recipiente, in mezzo a due strati de strazze bagnade....... Very Happy
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MessaggioInviato: Dom Feb 11, 2007 11:18 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Un mezo centimetro de aqua basta. Nele straze le radisi capilari se ingropa e te li rompi per tirarli fora.

Orso

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MessaggioInviato: Lun Feb 12, 2007 12:16 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
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Località: trieste




Ursus Canadiensis ha scritto:
Un mezo centimetro de aqua basta. Nele straze le radisi capilari se ingropa e te li rompi per tirarli fora.

Orso

Salve coi miei vaseti tondi te li ciapi tuti insieme te li cavi fora e se te vol te pol tajarghe via le radise facilmente,el vaseto in foto gà dado 22 deka de germogli neti, no xe poco.
Servolo

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cake alsaziano (antipasto)
MessaggioInviato: Mer Feb 21, 2007 7:35 pm Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




questa xe una ricetta per un bon antipasto che se ciama cake alsaziano. Mi go provà far e ve assicuro che xe bon.
ingredienti:

150 gr. farina 00
1 busta lievito in polvere
3 ovi
1 etto de formaggio gruyere o emental
mezzo etto de panseta taiada a dadini
mezzo etto de prosciutto cotto taiado a dadini
5/6 olive verdi a toccheti
noci a toccheti
sal
burro fuso 60 deca
te mescoli la farina co'l lievito e te buti i ovi e'l burro squaiado. te lavori ben l'impasto e te meti tuti i altri ingredienti. Te meti in un stampo singolo opur in stampini pici, come che go fato mi, te inforni a 170° per 30 minuti.
Forno za scaldado. Ecco la foto:
http://img9.imagevenue.com/img.php?image=82749_tortino_122_95lo.jpg

in alternativa secondo i gusti te pol meter gorgonzola o qualche altro formaggio. xe ottimo co'l l'aperitivo o con un bon bicer de bianco.

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..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
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MessaggioInviato: Dom Lug 15, 2007 7:26 pm Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




una ricetta svizzera pe'l contorno, el rösti, patate grattugiate rosolade nel oio in padella, con zivola e pancetta. ogni tanto preferisso taiar le patate a fette sottili. insomma xe facile de far e ancora più facile de magnar.........bon ap...
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MessaggioInviato: Mer Ott 03, 2007 7:32 pm Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




torta de mele alla normanda

una pasta sfoia tonda, de quele già pronte
4/5 mele golden
una brick de panna
un ovo
due cuciari de zucchero
una bustina de zucchero vanigliato

intanto ch'el forno se scalda a 220, metter la sfoia in un stampo da crostata, spelar i pomi e taiarli in quattro e poi a lamelle da dispor tutto intorno del bordo esterno, andando man a man verso l'interno sempre più strento, per formar come un fior. metter i due cuciari de zucchero, sbatter l'ovo con la panna e metter sora. cuocer a 220 durante 10 minuti e poi a 200 durante 20 minuti......devi esser ben dorato.
lassar intiepidir e cosparger de zucchero vanigliato.
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