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ricette mie
MessaggioInviato: Ven Ago 11, 2006 9:37 pm Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
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ritrovada in valigia

tortino al gorgonzola pere e noci

180 gr de farina
1 bustina de lievito
3 ovi
100 gr de emmenthal grattuggiado
10 cl de olio de semi + 4 cuciari
10 cl de latte
150 gr de gorgonzola (version francese roquefort)
2 peri
100 gr de nose
un poco de burro, sal, pevere

scaldar el forno a 18O gradi e intanto missiar el lievito con la farina, zontar i ovi, l'oio, el latte, sal, pevere e emmenthal. missiar ben in modo uniforme, metter in un stampo per i cake, e zontar nose, pere e gorgonzola a tochi, fracandoli dentro.
cuocer durante 50 minuti.
bon appetito...... Very Happy
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MessaggioInviato: Sab Ago 12, 2006 10:34 am Rispondi citando
Karolina
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devo provar!! grazie. adesso vado a far la spesa e ciogo quel che servi, e la preparo per ferragosto.
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MessaggioInviato: Sab Ago 12, 2006 12:42 pm Rispondi citando
micel
Ospite




chissà che bon...ma quando mai riveria a farmelo 'sto piato
per mi xe tropo complicà

la solita storia: fetina e do foje de radicio...oltre no vado. Aiuteme! Very Happy
MessaggioInviato: Sab Ago 12, 2006 1:24 pm Rispondi citando
Karolina
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almeno cussì non te gaverà problemi de obesità Very Happy
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MessaggioInviato: Dom Ago 13, 2006 1:08 am Rispondi citando
micel
Ospite




...e cussì vè lavè le man, vero? Grazie
MessaggioInviato: Dom Ago 13, 2006 8:11 am Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




Janos ha scritto:
chissà che bon...ma quando mai riveria a farmelo 'sto piato
per mi xe tropo complicà

la solita storia: fetina e do foje de radicio...oltre no vado. Aiuteme! Very Happy


perchè troppo complicà? te ga le man? te ga un forno? tutto el resto se trova facilmente.......... Very Happy .....se te ga voia de imparar a far de magnar, la metà della strada xe fatta! forza e coraggio, che mi co son andada via de casa no savevo manco romper un ovo.......... Laughing ........me raccomando..........metti le foto..... Wink
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MessaggioInviato: Dom Ago 13, 2006 10:54 am Rispondi citando
Karolina
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Eccolo lo go fatto!! ma el xe vignù bon e no'l dura fina ferragosto, basta veder che manca la metà!!!!!!

dirìa che xe ottimo per accompagnar l'aperitivo.

_________________
..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
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MessaggioInviato: Dom Ago 13, 2006 2:25 pm Rispondi citando
micel
Ospite




nat ha scritto:
te ga un forno?

forno???? ....ancora ben che go una cusina, anzi, el gas per cusinarme el necessario.(stretto necessario)

e ti karol...? anche la foto...te fa 'posta, no? Crying or Very sad
MessaggioInviato: Mar Ago 15, 2006 8:05 pm Rispondi citando
nat
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bon, una pignata con covercio magari te la trovi............. Very Happy
allora ciapa una civola, un pugnetto de pancetta a dadini, una coscia de pollo, fali rosolar ben ben in pignata con un poco de burro, dopo mettighe una mezza bottiglia de vin nero, speta che boi, coverzi e lassa cuocer a fogo minimo per 50 minuti, in ultimo sal e pevere e magari, questo xe difficile, un cuciarin de farina missià con un poco de acqua, facile che te vegni fora gropi............ma insomma prova e te gaverà un "coq au vin" semplificato e fatto in furia.........auguri Very Happy
carolina complimenti............ Very Happy
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MessaggioInviato: Mar Ago 15, 2006 8:27 pm Rispondi citando
giacomin
Tutor
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Nat, se te verzi un ristorante son sicuro che impinimo una coriera e te venimo a trovar Mad Very Happy dine solo dove e quando Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Tutto passa.....meno el bus che te speti
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MessaggioInviato: Mar Ago 15, 2006 8:31 pm Rispondi citando
nat
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orrrrrrrrrpo........magari.........ve savero' dir............. Wink
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MessaggioInviato: Lun Ago 28, 2006 9:51 am Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




ricetta inventada da mia fia più giovine, che comincia a zogarse ben con le pignate......

rillettes de pollo (xe una specie de paté)

un petto de pollo
burro
panna
sal pevere
un dado (de manzo)

cusinar in padella el petto de pollo, rosolarlo ben da
tutte e due parti, zontar un bicer de acqua e un
dado.......quando el xe cotto, sgocciolar, metterlo a
raffreddar in frigo, dopo un per de ore mixarlo (in uno de quei pici mixer che masina le noci) con la
giusta quantità de panna (che permetti de mixar), sal e pevere......metter in
una picia piadina e coverzer de burro fuso, spetar che se
raffreddi e spalmar sul pan........
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MessaggioInviato: Lun Ago 28, 2006 9:55 am Rispondi citando
giacomin
Tutor
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Smile .....Nat..... go za prenotà la corriera Mad Very Happy Very Happy



....speto l'indirizzo Very Happy Very Happy

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MessaggioInviato: Lun Ago 28, 2006 10:01 am Rispondi citando
nat
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Laughing Laughing Laughing
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MessaggioInviato: Lun Set 04, 2006 8:11 am Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
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ricetta de funghi...............foccaccia coi medesimi
stender una pasta de pan (vedi google), lassarla lievitar durante el tempo che se prepara i funghi (quei che ve piasi, la quantità che volè) in padella, rosoladi con un poco de scalogno tritado fin, lassar che i funghi se intiepidissi, scaldar el forno a 210 C, metter i funghi sulla pasta de pan, smoiar de panna da cucina, e cusinar durante 20 minuti.
per quei che volessi una scorciatoia (indifferente perchè Wink ) una version bastanza bona ma senza scalogno, la trovè in panetteria che xe in via giacinto gallina, là dei taxi.
bon appetito
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