TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » le ricette de nonna e vostre » ricette varie Vai a pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Successivo
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
ricette varie
MessaggioInviato: Ven Ott 21, 2005 7:41 pm Rispondi citando
andy
aministrator
aministrator
Registrato: 05/10/05 01:44
Messaggi: 831
Località: TRIESTE




ecco un bel topic visto che qua gavemo fior de signore/i che cusina ben qualche bela riceta anche se semplice no saria mal ..... o consiglio culinario benvenga grazie !!! :P :P :P


Ultima modifica di andy il Dom Feb 12, 2006 1:51 pm, modificato 1 volta in totale
Profilo Trova tutti i messaggi di andy Messaggio privato MSN Messenger
MessaggioInviato: Sab Ott 22, 2005 12:13 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Me par che strazacavei gaveva una bela riceta per brusar un ovo duro, vero? Laughing Wink
Profilo Trova tutti i messaggi di fede Messaggio privato
MessaggioInviato: Sab Ott 22, 2005 12:26 pm Rispondi citando
andy
aministrator
aministrator
Registrato: 05/10/05 01:44
Messaggi: 831
Località: TRIESTE




si girava anche le foto :P :P :P
Profilo Trova tutti i messaggi di andy Messaggio privato MSN Messenger
MessaggioInviato: Sab Ott 22, 2005 12:30 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




So, so... Embarassed
Beh dei, quando uno fa una roba degna de plauso xe giusto promoverlo!
Stasera ghe provo anca mi...!! Shocked Laughing Wink
Profilo Trova tutti i messaggi di fede Messaggio privato
MessaggioInviato: Sab Ott 22, 2005 12:50 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Mi stasera, visto che me sconfiffera sai la cucina etnica, me cimenterò con el cous cous (vegetariano che ne piasi de più)...
Eco la riceta per chi volesi provarghe anche:

Ingredienti per 4 persone:


250 gr. di cous cous
250 gr. di peperoni rossi e gialli
150 gr. di zucchine
150 gr. di melanzane
6 carote medie
4 pomodorini ciliegini
qualche cappero
una piccola cipolla
peperoncino
curry
olio di semi
olio extravergine d’oliva
sale

Preparazione:
Tagliate la cipolla a dadini e soffriggetela con l'olio di semi in un tegame antiaderente capiente;
aggiungete i pomodorini, il sale e il peperoncino e continuate la cottura;
unite poi al soffritto i peperoni a cubetti, 3 carote e tutte le zucchine tagliate a rondelle e le melanzane a dadini.
Fate stufare il tutto per circa 60 minuti aggiungendo acqua di tanto in tanto.
Nel frattempo fate bollire le carote avanzate in acqua salata, per circa 45 minuti.
A cottura quasi ultimata delle verdure aggiungete il curry e il cous cous con un pò di acqua; dopo 1 minuto circa spegnete e lasciate che il cous cous assorba l'acqua.

Alla fine, aggiungete un filo d’olio extravergine crudo, mescolate, trasferite il tutto su un piatto da portata e guarnite con i capperi e le 3 carote bollite tagliate a listarelle.

Ve farò saver come che xe vignudo... de solito me la cavo... altrimenti ve girerò le foto come l'ovo de strazacavei... Wink
Profilo Trova tutti i messaggi di fede Messaggio privato
MessaggioInviato: Sab Ott 22, 2005 12:53 pm Rispondi citando
andy
aministrator
aministrator
Registrato: 05/10/05 01:44
Messaggi: 831
Località: TRIESTE




ooohhh bel lavor brava , me racomando femo una bela rubrica ricete Wink

anche aurio gaveva me par bele ricete per far el yoghurt e liptauer se me ricordo ben
Profilo Trova tutti i messaggi di andy Messaggio privato MSN Messenger
MessaggioInviato: Sab Ott 22, 2005 12:55 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




E podesimo dividerla in ricete: triestine, italiani, etniche...
Saria bel!
Profilo Trova tutti i messaggi di fede Messaggio privato
MessaggioInviato: Sab Ott 22, 2005 12:56 pm Rispondi citando
andy
aministrator
aministrator
Registrato: 05/10/05 01:44
Messaggi: 831
Località: TRIESTE




fai fai ......
Profilo Trova tutti i messaggi di andy Messaggio privato MSN Messenger
MessaggioInviato: Lun Ott 24, 2005 3:14 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Resoconto dela fadiga culinaria de sabato sera: el cous cous cole verdure xe vignudo sai ben, anche se (ma soratuto perchè) la riceta no la go gnanca vardada più e me son reinventada tuto de sana pianta.
Tante volte me capita de far cusì: me vien voja de far qsa, dago un'ociada ala riceta e poi cambio tuto e de solito vien fora mejo che mai!
A voi ve capita?
Profilo Trova tutti i messaggi di fede Messaggio privato
MessaggioInviato: Lun Ott 24, 2005 7:28 pm Rispondi citando
andy
aministrator
aministrator
Registrato: 05/10/05 01:44
Messaggi: 831
Località: TRIESTE




quando vignì quà te meteremo alla prova .... :P :P Wink e sergio lava i piatti !!! Very Happy Very Happy Cool
Profilo Trova tutti i messaggi di andy Messaggio privato MSN Messenger
MessaggioInviato: Mar Ott 25, 2005 10:30 am Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




brava Fede a mi me interessava la ricetta del cous-cous, anzi devo provarla. mi go avù ocasion de magnar cous cous in sicilia, a castellamare del golfo, in quella zona i lo fa col pesse, tipo pesse in brodetto, piccante, iera bon. ma questo col le verdure devi esser anche bon. proverò.
:)

_________________
..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
Profilo Trova tutti i messaggi di Karolina Messaggio privato
MessaggioInviato: Mar Ott 25, 2005 11:23 am Rispondi citando
boxerina
Registrato: 17/10/05 09:17
Messaggi: 5
Località: Trieste




Mi el cous cous lo go magnado in Marocco tanti anni fa, iera bon l'unica roba lassava a desiderar la pulizia dei piatti...
ma come se dixi : posto che vai.. usanze che trovi!!
Adesso che go la ricetta proverò a farlo...
ve saverò dir come xe vignù!!
La paella xe anche sai bona, me son comprada la pignata adatta per cusinar tutto dentro, xe un lavoron per prepararla ma el risultato xe ottimo!!

_________________
by Boxerina
Profilo Trova tutti i messaggi di boxerina Messaggio privato
MessaggioInviato: Mer Ott 26, 2005 10:05 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




Salve,
legendo la firma de Giacomin
Basta ciapar la palla al balzo....diseva el castrator de canguri
me fà pensar a cossa che el fà delle "palle", impanade?
come che una volta se trovava in qualche local i "gioieli de toro" impanadi,
............zà quela volta no se butava via niente..................
Strazacavei

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mer Ott 26, 2005 10:20 am Rispondi citando
andy
aministrator
aministrator
Registrato: 05/10/05 01:44
Messaggi: 831
Località: TRIESTE




sula strada per tarvisio a s.leopoldo xe un local che fà ancora sta specialità ....
Profilo Trova tutti i messaggi di andy Messaggio privato MSN Messenger
MessaggioInviato: Mer Ott 26, 2005 2:25 pm Rispondi citando
fede
Registrato: 09/10/05 11:47
Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Rimando ala solita barzeleta sul tema... Wink
Profilo Trova tutti i messaggi di fede Messaggio privato
ricette varie
Indice del forum » le ricette de nonna e vostre
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 1 di 6  
Vai a pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Successivo
  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015