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dolci
MessaggioInviato: Dom Mar 04, 2007 10:58 am Rispondi citando
Durano e Lodina
Registrato: 09/09/06 10:34
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Località: Italia




VARDE CHE ANDY NO GA VERTO STO TOPIC PER AVER LE VOSTRE RICETTE, MA PER GUSTAR I VOSTRI DOLCI, ALLORA INFORNE E FEGHE PROVAR... A QUALSIASI ORA DELLA GIORNATA...
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
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MessaggioInviato: Dom Mar 04, 2007 4:13 pm Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




angiolafranco ha scritto:
Servolo, a me non m'imbrogli.
Grazie anche ad Aurio per i consigli sul riciclo della mia frittatona, ma la soluzione è troppo calorica, i miei rimorsi e sensi di colpa non concedono fritture e burri fusi. Dici che se le fette le lesso in acqua calda vengon bene lo stesso????


Very Happy Very Happy eco, questo se ricevi a far del ben,in quanto a lessar le fette in acqua calda xe la soluzion del secolo, basta passarle in un frulator e bon apetito. Very Happy Very Happy

Razz VARDE CHE ANDY NO GA VERTO STO TOPIC PER AVER LE VOSTRE RICETTE, MA PER GUSTAR I VOSTRI DOLCI, ALLORA INFORNE E FEGHE PROVAR... A QUALSIASI ORA DELLA GIORNATA Razz

NON INDURRE ANDY IN TENTAZIONE:
Lo Staff di questo forum riunitosi in seduta plenaria e straordinaria ha deciso:
Per Andy, dieta

.........se proprio ve vanza dolci me ofro volontario (solo per el ben del Forum),
............... Angiola, calma, gran calma, per i tuoi dolci Andy xe stado esonerado dala dieta. Very Happy
Servolo Smile Smile Smile Smile Smile

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se no guanta cambia
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MessaggioInviato: Dom Mar 04, 2007 6:11 pm Rispondi citando
york
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Messaggi: 1423
Località: Victoria, BC, Canada




Per restar in caregiata, un PEANUT-BUTTER JELLY SANDWICH, ingestirlo solo in caso de emergenza... Smile Smile Smile
Pero la LEMON MERINGUE PIE bona torta utilitaria N Americana... Very Happy Very Happy Very Happy

York Very Happy

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".......And whether or not it is clear to you, no doubt the Universe is unfolding as it should."
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MessaggioInviato: Dom Mar 04, 2007 7:22 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Anche mi farie el sacrificio masimo e imgoieria un per de quei dolci de Andy, sempre per el ben totalmente altruistico. Parlo del ben del forum, naturalmente.

Orso Very Happy Very Happy Very Happy

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Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
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MessaggioInviato: Dom Mar 04, 2007 9:05 pm Rispondi citando
york
Registrato: 18/12/05 18:14
Messaggi: 1423
Località: Victoria, BC, Canada




angiola ha scritto:
York: ma se spedisci subito con posta aerea, non è che c'è una porzione di lasagne anche per me? Così la torta di ieri la butto e non ci pensiamo piu?


Angiola, ti continua a insister con le ricete, anca mi ''no so cusinar,diria no vojo cusinar'' ma aprezo una bon gustaia come ti ... Very Happy Very Happy Very Happy

Ciau
York Very Happy

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La pasta per la pinza
MessaggioInviato: Mer Mar 05, 2008 2:56 pm Rispondi citando
giova
Registrato: 05/01/08 18:26
Messaggi: 334
Località: Trieste




La pasta per la pinza mi la preparo cusi: dosi per un chilo di farina: 50 grammi di lievito, 250 grammi di zucchero, una presa di vaniglia, le scorze gratade de un aranza e de un limon, 80 grammi de burro, 5 rossi de ovo, 5 ovi intieri, una gratada de limon, meso bicier de rum, un ninin de sal. Per conoscenza giova mi la fazo cussi e la me vien ben
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crostoli
MessaggioInviato: Gio Feb 19, 2009 1:58 pm Rispondi citando
Karolina
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Messaggi: 1354
Località: trieste




non go mai fato crostoli, giuro, e volessi provar. chi me darà una ricetta??? l'altro giorno li go comprai in panetteria e iera de quei fatti in forno, legeri e poco ontolai...a casa se li pol anche far in forno?
el crostolo, più o meno, el xe conossudo in tut'Italia con altri nomi naturalmente, ve scrivo un pochi:
frappe
galani
intrigoni
chiacchiere
bugie
cenci

però la sostanza xe sempre quela!!

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..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
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MessaggioInviato: Gio Feb 19, 2009 6:50 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Ghe provo mi Karolina, dopo te me dirà se i te xe vignudi boni. Mad Mad Mad

Ingredienti par 4 de lori:

350 gr. de fiordefarina (farina bianca di grano tenero);
2 rosi de ovo + 1 ovo intiero;
1 tubo de late concentrà zucherado (ca. 175 gr.);
50 gr. de butiro;
1 bicerin de vin bianco;
2 cuciari de zucaro;
1 pizighin de sal ('sai picio);
zucaro a velo par spolverar i crostoli;
oio par frizer.

Mescolar ben tuti i ingredientiin in magnera de otegnir un impasto uniforme e "sodo" da poder lavorar co'l matarel.
Tirar la "sfoia" grosa ca. 2/3 mm.
Tajar, con la riodela, la pasta a forma de "losanghe", farghe un picio tajo in mezo (parchè no'i sc'iopi) e frizerli in te l'oio ('na volta i doprava anca un fià de struto).
Sugarli su carta de cusina e spolverizarli co'l zuchero a velo.
Se te dopri la machineta par tirar la pasta, posiziona l'aposita rodela sula penultima "tacca".
Mi li fazo anca in forno (come anca le fritaje - co'l parsuto, co le verdure o con quel che se vol) parchè i xe più digeribili.
Fazo cusì: con la carta de cusina onzo par ben 'na teja "antiaderente" li meto in tel forno - che prima gò scaldà a 180 gradi - par 'na meza oreta, girandoli ogni tanto.

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
crostoli
MessaggioInviato: Gio Feb 19, 2009 8:30 pm Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




grazie tante, graziella, proverò, e dopo te dirò come ch'ei xe vignudi.

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MessaggioInviato: Ven Feb 20, 2009 10:04 am Rispondi citando
servolo
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Messaggi: 2194
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HECHTGRAZIELLA ha scritto:
Ghe provo mi Karolina, dopo te me dirà se i te xe vignudi boni. Mad Mad Mad

Ingredienti par 4 de lori:

350 gr. de fiordefarina (farina bianca di grano tenero);
2 rosi de ovo + 1 ovo intiero;
1 tubo de late concentrà zucherado (ca. 175 gr.);
50 gr. de butiro;
1 bicerin de vin bianco;
2 cuciari de zucaro;
1 pizighin de sal ('sai picio);
zucaro a velo par spolverar i crostoli;
oio par frizer.

Mescolar ben tuti i ingredientiin in magnera de otegnir un impasto uniforme e "sodo" da poder lavorar co'l matarel.
Tirar la "sfoia" grosa ca. 2/3 mm.
Tajar, con la riodela, la pasta a forma de "losanghe", farghe un picio tajo in mezo (parchè no'i sc'iopi) e frizerli in te l'oio ('na volta i doprava anca un fià de struto).
Sugarli su carta de cusina e spolverizarli co'l zuchero a velo.
Se te dopri la machineta par tirar la pasta, posiziona l'aposita rodela sula penultima "tacca".
Mi li fazo anca in forno (come anca le fritaje - co'l parsuto, co le verdure o con quel che se vol) parchè i xe più digeribili.
Fazo cusì: con la carta de cusina onzo par ben 'na teja "antiaderente" li meto in tel forno - che prima gò scaldà a 180 gradi - par 'na meza oreta, girandoli ogni tanto.

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.


Salve,d'acordo su tuto,però mile teste mile varianti: late normale inveze del concentrado,inveze del vin meto rum,e fata la pasta la tiro col valer che pò xe el rodolo (dela pasta), el matarel xe roba de siori Very Happy Very Happy

Karolina,fali come che te vol,l'importante xe farli giudicar dal Comitato del Crostolo che per Ti el xe convocado nela nostra Sede de Campanele.El comitato ristreto xe formado de Spelaoche,Giacomin,Andy e mi, comunque se no te basta el nostro giudizio, troveremo sul posto giudici assolutamente imparziali. Smile Smile hello

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crostoli
MessaggioInviato: Ven Feb 20, 2009 2:13 pm Rispondi citando
Karolina
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farò el possibile per accontentarve...co' xe de magnar e bever se sempre in mezo!!! Mad
campanelle, za la seconda volta che i ladri se porta via tuto quel ch'ei trova. forse bori i trova pochi però i se gà contentà de roba de magnar..el roastbeef (2kg.) vasi de nutella e no so cossa altro.
e se porto i crostoli..i me beca anche quei??

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Re: crostoli
MessaggioInviato: Ven Feb 20, 2009 4:50 pm Rispondi citando
servolo
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Karolina ha scritto:
farò el possibile per accontentarve...co' xe de magnar e bever se sempre in mezo!!! Mad
campanelle, za la seconda volta che i ladri se porta via tuto quel ch'ei trova. forse bori i trova pochi però i se gà contentà de roba de magnar..el roastbeef (2kg.) vasi de nutella e no so cossa altro.
e se porto i crostoli..i me beca anche quei??


Salve,se no sbalio xe la quarta volta e stò colpo nel cambiamonede (pena carigado) bastanza soldini, no procuparte no resterà niente per la sera, e anche el vin de solito in presenza dei Rapresentanti dela Santa Sede no riva andar in asedo Very Happy
Servolo

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MessaggioInviato: Lun Feb 23, 2009 8:07 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Ma le "fritole de pomi" no le fà più nisun? Xè deventade anca lore "tropo povare?" Mi ve meto la rizeta de come che le fazo mi:

Ingredienti: par le fritole
100 gr. de farina bianca;
25 gr. de zucaro;
qualche pomo del tipo "renetta";
1 ovo intiero;
late q.b.;
un pizighin de sal:
oio par frizer.

par la salseta:marmelata de mirtili;
un poco de vin bianco.

Speladi i pomi li tajo a pici rondei.
Preparo la pastela con l'ovo, la farina (mesa pian pianin parciò che no la fazi grumi) el late, el sal e el zucaro.
Preparada la pastela che no la devi eser nè tropo densa nè tropo mola ghe tocio drento i rondeil de pomo e li buto in t'una farsora co l'oio bolente. Quando che i rondei i gà ciapà un bel color dorà li cavo dala farsora e li meto a scolar sula carta de cusina.

Se pò se vol far de più, con un poca de marmelata de mirtili e un poco de vin bianco se prepara a fogo baso, misciando par zirca un minuto in t'una teceta, 'na salseta che se pol compagnar con le "fritole de pomi" servide bele calde.

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
e i dolci ??
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