Per i amanti dela storia dela marina, consilio de leger el libro "L'incrociatore Emden", che parla propio de un incrociator legero gnoco che fazeva la guera de corsa (come corsaro, no che'l coreva ) dopo eser partido de Qingdao.
Ma, dan68, te ne gà proprio ciapado par sempi? Anca i 'gnoranti come mi sà che le "navi da corsa" jera "navi corsare" (finanziade dai reali dei vari Paesi), da no confonderse con le "navi pirata" che le fazeva tuto de per lore e le se tigniva tuto el botin!
Ma lo gò dito più per mi che per altro, perché 'tanto che scrivevo me xè vignù davanti dei oci sta imagine de sta barca che la fa la guera tuta corendo e subiando e me xè vignù de rider. Ma che poco spirito che te gà, ara: forsi perché te gà bevù tropo poche bire? Prova con la trapa!
_________________ OGNI RIDADA GHE CAVA UN CIODO ALA CASSA DE MORTO
Inviato: Ven Feb 20, 2009 7:04 pm
Auriel
Ospite
No Dan, gò poco spirito parchè "lo gò spanto in drogheria"! E pò, co la trapa no provo proprio parchè, oltre a no piaserme, la me farìa star mal e gò anca la "bala triste": parciò no riveria isteso a rider dele tue "elucubrazioni" o "visioni" che dir si voglia!!!
Salve, e dato che gò visto un poco de reclam per una bireria de marina volessi farve conosser una bireria familiare a Boljunec-Bagnoli della Rosandra,bira fata sul posto a caduta,scura e ciara e altri prodoti del logo:Salmon fumigà naturale,marinado e in pastela,robete de lecarse i dedi.In paese drio el Teatro Francè Prešeren, xe una grande sorgente de acqua pura che vien del altipian,portata e temperatura quasi costanti nele stagioni, i la gà sfrutada per far un belissimo alevamento de trote e simili con vendita del pesse sul posto nei fine settimana:ecco la provenienza de certe squisitezze , e per motivi logistici,più de qualche venerdi de dopopranzo son costretto a cambiar uficio e trasferirme in corte soto el morer:2 birete,una per ocio,la prima ciara,la seconda scura,un picio rebechin con qualche golosez……..una ciacolada tra amici,de solito xe sempre qualchedun che porta qualche strumento,chitara o armonica e se pol sentir anche qualche cantadina,
cossa che me toca far per sopraviver,
.......ecco la provenienza de certe squisitezze , e per motivi logistici,più de qualche venerdi de dopopranzo son costretto a cambiar uficio e trasferirme in corte soto el morer:2 birete,una per ocio,la prima ciara,la seconda scura,un picio rebechin con qualche golosez……..una ciacolada tra amici,de solito xe sempre qualchedun che porta qualche strumento,chitara o armonica e se pol sentir anche qualche cantadina,
cossa che me toca far per sopraviver,
qualchedun vol iutarme el prossimo venerdì?
Servolo
Xe 'na roba tremenda sti sacrifici che dovemo far per tirar avanti.
Mi per esempio me toca cior la mia Orseta e andar a campegiar a setimana prosima. Sta volta se gavemo promeso de far el giro "canonico" de tuti i campi de golf che incontremo per la strada e de fermarse e magari far nove busi de qua e de la....
I disi anche che la pesca al salmon (Kokanee) e ala trota blu xe spetacolari sto ano sul lago dove che andemo...
Insoma NO FISI MAI STO MONA DE LAVOR!
Orso
_________________ Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
eh! servolo xe un bongustaio. interessante questo ittiturismo. go vardà el sito e vedo che anche i vendi i sui prodotti...un poco de salmon affumigà non sarià mal. la trota non me interessa tanto, preferisso el pesse de mar, ma el salmon me piasi 'ssai. chissà come sarà coi prezzi?
_________________ ..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
eh! servolo xe un bongustaio. interessante questo ittiturismo. go vardà el sito e vedo che anche i vendi i sui prodotti...un poco de salmon affumigà non sarià mal. la trota non me interessa tanto, preferisso el pesse de mar, ma el salmon me piasi 'ssai. chissà come sarà coi prezzi?
..........basta che te passi,domani dopo le 18 saremo là,con Larry e qualchedun altro............
Servolo
Salve,in ocasion del G8 che xe finido ieri a Trieste ve meto un tocheto del giornal de giovedi
TRIESTE Più blindati delle ”zone rosse”. Più segreti di ogni altro dettaglio del cerimoniale. Fino all’ultimo minuto, i menu che verranno serviti a ministri e delegati - stasera al Revoltella e domani alla cena di gala nel parco di Miramare - restano avvolti un alone di mistero. Tra le maglie della rete posta a protezione dell’ambito elenco di prelibatezza, trapelano solo poche indiscrezioni. La prima riguarda la scelta degli ingredienti: tutti prodotti locali. Quindi, probabilmente, olio doc del Carso, formaggi tipici e il famoso salmone della Val Rosandra, vera delizia «made in Trieste».........
mi spero proprio che stà banda de bocuze lassi un poco per noi poveri che dovemo andar fin a Bolunz per poder gustar una fetina de sto pesse,
Gò letto tutto el menu sia per quei che magnava dentro (65)che quei (300) che magnava fora e iera el salmon triestin della Val Rosandra
però tutto el resto iera fato da ristoranti friulani........ sia per dentro
che per fora, come se qua nissun ristorante "su" gavessi savudo far
quel che i ghe gà propinado.
_________________ Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
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