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surimi
MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 10:40 am Rispondi citando
servolo
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Salve,
xe passà più de qualche anetto de quando in un fritolin gò visto un piato con su scrito: chele di granchio. No iera ancora come oggi che se devi scriver tuti i ingredienti su tuto quel che se vendi, de veder iera bel e anche come gusto no me dispiaseva, solo che te se inacorzevi subito che iera un impasto, però (pensavo) sempre granzo iera, e per bonbevi come rebechin andava ben. Sai tempo dopo gò savudo cossa che iera, ma ancora oggi no me dispiasi: Me rendo conto che più de qualchedun storzerà el naso, e sopratuto quei del Canada, Orso e York che gamberoni,granzi e salmoni no ghe manca. Ma cossa volè qualchevolta bisogna contentarse de quel che se gà,e dopo 'ver leto cossa che realmente xe el surimi spero solo che i produtori noi lo rovini metendoghe dentro trope porcherie (conservanti,coloranti.....).

Il surimi è un prodotto di origine giapponese, derivato dalla tradizione di questo popolo nella conservazione dei prodotti ittici.
Il pesce fresco, soprattutto della specie Alaska pollack e merluzzo del Pacifico, viene pulito, lavato, triturato, addizionato con sostanze quali stabilizzanti, polifosfati e zuccheri e congelato a -20 gradi.


Il prodotto che si ottiene, piuttosto insapore, con un tenore idrico elevato (72-80%), l'8-13% di proteine e lo 0.1% circa di grassi, viene utilizzato nei paesi occidentali per preparare imitazioni di polpa di crostacei.

Sebbene non sia un prodotto particolamente pregiato, il surimi ha caratteristiche nutritive interessanti, poiché è ricco di proteine e povero di grassi e calorie.
Di per sè non è un prodotto dannoso, lo diventa quando viene addizionato con conservanti e altri additivi pericolosi: bisogna sempre accertarsi del loro eventuale utilizzo leggendo l'etichetta.
Infatti alcune marche aggiungono solamente stabilizzanti innocui, al limite una piccola quantità di glutammato, mentre altre usano polifosfati che sono più dannosi in quanto in grandi quantità sottraggono calcio all'organismo.

.........e tornando al surimi el gà circa 100 cal per 100 grammi, il che non guasta. Volevo sentir un poche de opinioni de forumisti: lo doprè, no lo doprè? Perchè sì e perchè no?
Saluti Servolo

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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 12:52 pm Rispondi citando
giacomin
Tutor
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Noi lo compremo congelà, el xè fato a bastoncini e xè merluzzo al sapore di granchio Surprised ......... dita cussì fà pensar, ma come contorno no'l xè mal Confused Very Happy Very Happy

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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 4:59 pm Rispondi citando
nat
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surimi? no compro e no magno mai........per mi xe una purea de pesce con additivi.......no me dà nissuna illusion de magnar granzo
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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 5:33 pm Rispondi citando
york
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E no Cari, abondanza relativa come dixi Servolo, losteso qua lo dopra il ''imitation crab'' in roba fata ala svelta , predominante al ''deli', il vien vendu anca sciolto o jaza con un prezo a una frazin del granzo vero, pero no lo da via gratis... No so da qunto tempo, a voi xe sta inflita sta scelta del granzo impostor... Qua de noi lo gavemo xa da ani, mi diria anca, se xe una roba che pol eser imitada confezionada fata a meno costo pratica al comerciante senza qusto piena de velen... Il Nord America in general [ in my humble opinion] xe un laboratorio de ''pantigane'' senza palato che con indiferenza aceta qualsiasi roba che te ghe meti sul piato... Taco, qua con i pomidori Californiani un pol zogar TENNIS !!! Surprised Surprised Surprised

Salve

York


Ultima modifica di york il Lun Gen 01, 2007 7:32 pm, modificato 1 volta in totale

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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 5:57 pm Rispondi citando
Desert RAT
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e, York no stemo offender le pantigane. Smile
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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 7:37 pm Rispondi citando
york
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Salve Marcelo, le pantigane che intendo mi, xe quele de casa a MacDonalds !!! Smile Smile Smile No digo, che non me ga beca mai anca mi, pero giuro ogni volta de no tornar ...

Salve

York

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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 9:16 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
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giacomin ha scritto:
Noi lo compremo congelà, el xè fato a bastoncini e xè merluzzo al sapore di granchio Surprised ......... dita cussì fà pensar, ma come contorno no'l xè mal Confused Very Happy Very Happy


Infati, Giacomin, no xe gnanche fati de merluzo. I vie fati con la polpa del'alosa del Pacifico, che de noi xe un pese scarto perchè el ga quela carne porosa, senza gusto. Xe el pese base dela dieta del salmon, del pesecan (mudshark) e del merluzo e anche dele foche. Se go capido ben de Google, se ciama Alosa Alosa in latin e Cepa (con la meza kluka sula C) in croato. Ma no so se el termine latin se riferisi al'alosa del pacifico o quela dela costa del'Istria e Dalmazia. In inglese xe el SHAD.

Fin a qualche ano fa, quel pesse, che tra l'altro jera la maledizion per i pescadori, perchè el ghe imbuniva le redi e con lui i becava tonelate de quei pici pesicani, i lo vendeva per far fertilizanti organici per el giardin.

Ursus Ichtiologus

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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 11:25 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
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Con el post pena scrito volevo dir che quel che jera prima scovaze de mar, adeso xe un industria e una pesca come tute le altre, anzi probabilmente più lucrativa, perchè son sicuro che i ingruma anche i mud sharks, quei picoli pesicani del Nord Pacifico (che mi, tra l'altro me li magno come qualsiasi altro pese).

Orso

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MessaggioInviato: Lun Gen 01, 2007 11:42 pm Rispondi citando
angiola
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finchè non avete chiarito bene di cosa si tratti, io direi che insisto con i bastoncini di pesce findus.
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MessaggioInviato: Mar Gen 02, 2007 10:13 am Rispondi citando
servolo
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angiolafranco ha scritto:
finchè non avete chiarito bene di cosa si tratti, io direi che insisto con i bastoncini di pesce findus.


....nel primo intervento xe spiegado de cossa se trata, e i bastoncini findus xe mejo?
Servolo

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MessaggioInviato: Mar Gen 02, 2007 12:08 pm Rispondi citando
nat
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servolo ha scritto:
e i bastoncini findus xe mejo?
Servolo

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MessaggioInviato: Mar Gen 02, 2007 12:31 pm Rispondi citando
angiola
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nel primo intervento si parla di merluzzo, ma poi Orso, che mi pare un esperto, dice che non si tratta nemmeno di merluzzo. Non per mancanza di fiducia, ma a volte le cose che vengono dal lontano oriente sono molto confezionate e inscatolate e non ci fidiamo dell'etichetta con gli ingredienti e poi invece si scopre che dentro oltre alla chimica e a qualche prodotto di scarto riciclato, non c'è niente di naturale. succede anche da noi, ma i controlli sono più severi, già all'rigine, mentre per le cose del lontano oriente, se si controlla, lo si fa poi aprendo la scatoletta o la bustina sottovuoto, dopo che il prodotto è già da qualche tempo sul mercato.
Per il momento io preferisco i bastoncini di pesce findus, che almeno non sanno di pesce, visto che a me non piace nemmeno.
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MessaggioInviato: Mar Gen 02, 2007 4:45 pm Rispondi citando
servolo
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nat ha scritto:
servolo ha scritto:
e i bastoncini findus xe mejo?
Servolo

si Very Happy


..........e perchè?
Servolo

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MessaggioInviato: Mar Gen 02, 2007 7:23 pm Rispondi citando
nat
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servolo ha scritto:
nat ha scritto:
servolo ha scritto:
e i bastoncini findus xe mejo?
Servolo

si Very Happy


..........e perchè?

perchè quei xe fatti col merluzzo intiero (a tochi) e impanadura, inveze el surimi xe fatto con pesce invendibile, bianco de ovo e sbrodighezzi vari........
.....el tutto frullado.......
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MessaggioInviato: Mer Gen 03, 2007 9:33 am Rispondi citando
angiola
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esattamente. In un impasto frullato ci puoi mettere dentro qualunque cosa che dopo frullata non la riesci più a distinguere. Tutto va bene. Un trancio di merluzzo, invece, resterà per sempre solo un trancio di merluzzo. Conservanti ecc. sono ovunque, ma almeno il prodotto di base è identificabile. Qualunque altro schifezzo, invece, a parte i sassi, in un buon frullatore può essere tranquillamente polverizzato e poi reimpastato a piacere. Tutto fa volume, una volta reimpastato. Si può poi sbiancare, insaporire, conservare....e poi imbustare e commercializzare
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surimi
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