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tempo de funghi
MessaggioInviato: Gio Ago 31, 2006 2:13 pm Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




semo in piena stagion de funghi, a qualchedun ghe piasi e qualchedun no, mi son come mata Very Happy Very Happy meto una ricetta.

questo xe el risultato
e questi xe i porcini
Tortino de patate e porcini

80 deca de patate lessade e struccade( come per i gnocchi)
4 funghi porcini de media grandezza, taijadi a fette
1 spigo de aio
10 deca de emental taijà a dadini
3 guciari de grana grattado
1 tocchetto de burro
2 ovi
prezzemolo
sal e pevere

Te meti el spigo de aio in padella, te lo rosoli, te butti i funghi e se li cusina circa 10 minuti.
Ne le patate te meti i 2 ovi intieri, grana, emental, prezzemolo trità, sal,pevere, burro e i funghi. Te amalgami tutto insieme. Te foderi un stampo con carta da forno e te meti questo impasto, te lo apiatissi e se lo inforna a 200° per 30 minuti. se lassa dorar la superficie. xe bon come piatto unico o pur accompagnà con qualche secondo de carne.
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funghi sott'olio
MessaggioInviato: Gio Ago 31, 2006 2:21 pm Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




donne gavè qualche ricetta per i funghi sott'olio??
mi go questa:

1 lt. acqua e 1/2 de asedo
2 spighi de aio
sal pevere in grani
2 foie de lavarno

te boii l'acqua co'l asedo e sal
te neti e te taii i funghi a fette
te li scoti per un per de minuti
te li meti a scolar in un criel e te li lassi
a scolar per circa 8 ore
l'acqua devi esser via completamente
te li meti nei vasi con l'aio taìà a fettine
le foie de lavarno e el pever in gran..un bon oio extravergine che coverzi tuto
bisogna lassar riposar almeno 20 giorni
prima de magnar.
questa xe la maniera che li fazo mi. accetto consigli!!!


Ultima modifica di Karolina il Ven Set 01, 2006 7:03 am, modificato 1 volta in totale
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Re: tempo de funghi
MessaggioInviato: Gio Ago 31, 2006 5:57 pm Rispondi citando
giacomin
Tutor
Registrato: 12/10/05 08:20
Messaggi: 1561
Località: Trieste




Karolina ha scritto:
semo in piena stagion de funghi, a qualchedun ghe piasi e qualchedun no, mi son come mata Very Happy Very Happy meto una ricetta.



.......grazie mula Mad mia moglie ga dito che se farò el bravo la proverà sta riceta Cool

_________________
Tutto passa.....meno el bus che te speti
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MessaggioInviato: Gio Ago 31, 2006 6:40 pm Rispondi citando
fede
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Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Mi ve dago un'altra riceta, molto più facile (anche pei ometti che se spaventa co vedi un fornel) per un contorno bon quando no se ga sai tempo:insalata verde, funghi champignon crudi tajadi a fettine e scaglie de grana, el tutto condido con ojo, sal e abbondante asedo balsamico. Ah, xe fantastico sostituir, se piasi, l'insalata con del sedano crudo (che el sia tenero però).
Son proprio brava donna de casa eh??? Surprised Surprised

_________________
ma chi te ga ciama`...

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MessaggioInviato: Gio Ago 31, 2006 9:14 pm Rispondi citando
Desert RAT
Registrato: 30/12/05 18:18
Messaggi: 149
Località: Palm Desert CA




Ciao Karolina, go prova' ogi la tua ricetta con le patate e i xe vegnudi bonissimi. Purtroppo qua no ti trovi i funghe de bosco selvatici che i vendeva al mercato coperto, no so se i xe sempre. qua i xe tuti coltivadi in serre, ma lo stesso iera bonissimo. Grazie.
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MessaggioInviato: Ven Set 01, 2006 7:07 am Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




In California no cressi funghi de bosco??
Comunque senz'altro xe bon anche con quei coltivadi. Senò se pol far con funghi porcini sechi, messi in smoio, una mezz'oretta in acqua calda, te buti via l'acqua e te fa come se fossi freschi. Forsi funghi secchi gavè là de voi?
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MessaggioInviato: Ven Set 01, 2006 7:23 pm Rispondi citando
york
Registrato: 18/12/05 18:14
Messaggi: 1423
Località: Victoria, BC, Canada




Bone ricete che fa '' l'aqualina in bocca'' a mi me ga fato sempre un poco sorider roba che vien fata ogi di con tanta abondanza... Un esempio, riceta con tre tipi de formagi, buro, ajo, funghi,perzemolo, poco de panceta e altra roba bona , se un ga una scarpa bolida ala Chaplin coverta de tuta quela bona roba , xe anca de lecarse i bafi.... Smile Smile Smile

Salve

York

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".......And whether or not it is clear to you, no doubt the Universe is unfolding as it should."
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MessaggioInviato: Lun Set 04, 2006 8:12 am Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
Messaggi: 264




ricetta de funghi
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tempo de funghi
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