ecco un bel topic visto che qua gavemo fior de signore/i che cusina ben qualche bela riceta anche se semplice no saria mal ..... o consiglio culinario benvenga grazie !!! :P :P :P
Ultima modifica di andy il Dom Feb 12, 2006 1:51 pm, modificato 1 volta in totale
Mi stasera, visto che me sconfiffera sai la cucina etnica, me cimenterò con el cous cous (vegetariano che ne piasi de più)...
Eco la riceta per chi volesi provarghe anche:
Ingredienti per 4 persone:
250 gr. di cous cous
250 gr. di peperoni rossi e gialli
150 gr. di zucchine
150 gr. di melanzane
6 carote medie
4 pomodorini ciliegini
qualche cappero
una piccola cipolla
peperoncino
curry
olio di semi
olio extravergine d’oliva
sale
Preparazione:
Tagliate la cipolla a dadini e soffriggetela con l'olio di semi in un tegame antiaderente capiente;
aggiungete i pomodorini, il sale e il peperoncino e continuate la cottura;
unite poi al soffritto i peperoni a cubetti, 3 carote e tutte le zucchine tagliate a rondelle e le melanzane a dadini.
Fate stufare il tutto per circa 60 minuti aggiungendo acqua di tanto in tanto.
Nel frattempo fate bollire le carote avanzate in acqua salata, per circa 45 minuti.
A cottura quasi ultimata delle verdure aggiungete il curry e il cous cous con un pò di acqua; dopo 1 minuto circa spegnete e lasciate che il cous cous assorba l'acqua.
Alla fine, aggiungete un filo d’olio extravergine crudo, mescolate, trasferite il tutto su un piatto da portata e guarnite con i capperi e le 3 carote bollite tagliate a listarelle.
Ve farò saver come che xe vignudo... de solito me la cavo... altrimenti ve girerò le foto come l'ovo de strazacavei...
Resoconto dela fadiga culinaria de sabato sera: el cous cous cole verdure xe vignudo sai ben, anche se (ma soratuto perchè) la riceta no la go gnanca vardada più e me son reinventada tuto de sana pianta.
Tante volte me capita de far cusì: me vien voja de far qsa, dago un'ociada ala riceta e poi cambio tuto e de solito vien fora mejo che mai!
A voi ve capita?
brava Fede a mi me interessava la ricetta del cous-cous, anzi devo provarla. mi go avù ocasion de magnar cous cous in sicilia, a castellamare del golfo, in quella zona i lo fa col pesse, tipo pesse in brodetto, piccante, iera bon. ma questo col le verdure devi esser anche bon. proverò.
:)
_________________ ..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
Mi el cous cous lo go magnado in Marocco tanti anni fa, iera bon l'unica roba lassava a desiderar la pulizia dei piatti...
ma come se dixi : posto che vai.. usanze che trovi!!
Adesso che go la ricetta proverò a farlo...
ve saverò dir come xe vignù!!
La paella xe anche sai bona, me son comprada la pignata adatta per cusinar tutto dentro, xe un lavoron per prepararla ma el risultato xe ottimo!!
Salve,
legendo la firma de Giacomin
Basta ciapar la palla al balzo....diseva el castrator de canguri
me fà pensar a cossa che el fà delle "palle", impanade?
come che una volta se trovava in qualche local i "gioieli de toro" impanadi,
............zà quela volta no se butava via niente..................
Strazacavei
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum Non puoi rispondere ai Topic in questo forum Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora
Pagina 1 di 6Vai a pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6Successivo