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MessaggioInviato: Gio Mar 23, 2006 5:00 pm Rispondi citando
Desert RAT
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Larry. abbacchio??? cosa xe?? Surprised
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MessaggioInviato: Gio Mar 23, 2006 5:37 pm Rispondi citando
elleboro
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Località: Vienna




L'abbacchio è l'agnello da latte (lo chiamiamo così anche a Roma). Sembrerebbe che il nome derivi dal latino o dal fatto che veniva ammazzato (col bastone?) o che era legato (ad baculum?). Comunque si chiami è poveretto Sad il piatto tipico pasquale!

ciao ciao
Bruna
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MessaggioInviato: Gio Mar 23, 2006 11:39 pm Rispondi citando
vic
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meno mal che no me piasi el gusto nè del agnel nè del caprettto...

però me piasi (quasi) tuto el resto...!

n.b.: HEHEHE Larry...

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LSMT
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MessaggioInviato: Ven Mar 24, 2006 1:35 am Rispondi citando
Aussie Kangaroo
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A proposito de cusina romana, no ste far come quel che ga ciolto la pajata e dopo el ga dito: che gusto de merda Surprised

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MessaggioInviato: Ven Mar 24, 2006 9:18 am Rispondi citando
elleboro
Registrato: 09/02/06 16:36
Messaggi: 31
Località: Vienna




ci sono dei piatti veramente gustosi, l'importante è non sapere di cosa si tratti Mad
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MessaggioInviato: Ven Mar 24, 2006 11:44 pm Rispondi citando
york
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A esempio rane e lumache...Brrrrrrr che schifo, pero ostroghe '' quasi crude'' come niente... Smile Smile Smile

Salve

York

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".......And whether or not it is clear to you, no doubt the Universe is unfolding as it should."
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MessaggioInviato: Sab Mar 25, 2006 1:38 am Rispondi citando
Aussie Kangaroo
Registrato: 15/01/06 11:54
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Località: Vermean




Vara ti el caso: a mi le rane me piasi, le lumache de più e inveze le ostrighe no rivo magnarle

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MessaggioInviato: Sab Mar 25, 2006 2:23 pm Rispondi citando
Karolina
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Messaggi: 1354
Località: trieste




In Friul, vizin Udine, adesso in primavera i fa la sagra dei "cais" (lumaghe o cagoie) . I le fa in due modi: in sugo co'la polenta o pur tipo gratin in forno. In sugo le xe fate co'l pomodoro, e inveze al forno le vien gratinade con drento erbe, che xe de un gusto squisito ( come che fa i francesi "escargote"). El paese se ciama Tavagnacco , oltre che far la sagra dei cais, i fa anche la sagra dei asparagi. Merita andar far una gita che non xe gnanche tanto lontan e non xe gnanca caro.
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MessaggioInviato: Sab Mar 25, 2006 4:21 pm Rispondi citando
margherita
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Località: Trieste




Le rane le gò magnade in Veneto , impanade, iera roba de lecarse i baffi, però le cagoie , in qualsiasi modo le me se sembrade sempre un poco durete, e no le gaveva tanto gusto. Cool

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MessaggioInviato: Sab Mar 25, 2006 5:07 pm Rispondi citando
Desert RAT
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A le xe cusi' bone, se no fosi cusi' distante ghe anderia. Very Happy Very Happy Very Happy
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MessaggioInviato: Sab Mar 25, 2006 8:38 pm Rispondi citando
vic
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scuseme...savè che me piasi parlar de magnar...ma no semo un poco off-topic???


Ultima modifica di vic il Sab Mar 25, 2006 11:45 pm, modificato 1 volta in totale

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LSMT
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MessaggioInviato: Sab Mar 25, 2006 10:17 pm Rispondi citando
margherita
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Te ga ragion, ma come che te ga dito co' se parla de magnar........no se guarda altro...!!!!!!! Cool Cool

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risotto coi bruscandoli
MessaggioInviato: Ven Apr 07, 2006 10:54 am Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




risotto coi bruscandoli

x 4 persone:
400 gr. riso
300 gr. bruscandoli
50 gr. burro
1 guciar grande de oio d'oliva
1 scalogno
1 spigo de aio
1 lt. brodo ( dado va ben)
sal e pevere

scalogno e aio tritadi fini, te imbiondissi co'l guciar de oio, senza brusar, te metti i bruscandoli rotti a tocchetini, te li fa appassir, te buti el riso e te missji. Aggiungi el brodo un poco alla volta fin che el riso xe cotto, salare
A fine cottura te metti el burro e il grana o parma, pevere a piacere.

Xe semplice e co' lo go fatto i mii ospiti xe stai entusiasti.
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Scalogno.
MessaggioInviato: Mar Giu 06, 2006 9:57 pm Rispondi citando
Desert RAT
Registrato: 30/12/05 18:18
Messaggi: 149
Località: Palm Desert CA




Scusa Karolina , ma cosa xe scagnolo??Ignoramus.
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MessaggioInviato: Mar Giu 06, 2006 10:36 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Pantiganuza, scalogna o forsi scalogno (maschile) xe quela zivoleta picia che in Inglese se ciama shallots.

Ciau

Orso Smile Sad Cool

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Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
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piati de buongustai
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