TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » le ricette de nonna e vostre » zivolete in umido
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
zivolete in umido
MessaggioInviato: Gio Feb 19, 2009 7:26 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Ma le "zivolete in umido" xè un piato cusì povaro e cusì fazile de prontar che no'l ghe piasi a nisun?
Mi inveze le fazo speso - speze come contorno par i lesi e a mio marì le ghe 'sai piasi - e le fazo cusì:

Ingredienti:
zivolete de quele pice, bianche ('deso se le trova anca zà spelade);
oio;
sal e pevere nero;
2 biceri de vin bianco seco;
conserva de pomidori (in tubo);
2 biceri de aqua.

Preparazion:
In t'una farsora bastanza granda che le zivolete le rivi star tute piane, le fazo rosolar (fino a farle deventar squasi rose) par ben, de tute le parti. ghe fico sal e pevere nero q.b. e le bagno co'l vin.
Co'l vin xè evaporà ghe zonto un mezo tubo de conserva (mi dopro la "Mutti" che, par conto mio, se la mejo) e, dopo 'verla misiada ben ben con le zivolete, ghe meto i 2 biceri de aqua. le laso cusinar (col covercio xè mejo)a fogo medio/baso par zirca 'na meza oreta, o fin quando el sugheto no'l risulterà dela densità giusta.

Torno a ripeter, xe un piato povaro e anca vecio (magari lo conosevi zà), parò ve asicuro ch'el xe 'sai savorì.
Se parò gavè un apuntamento con qualche bela putela: o la le magna anca ela o xe mejo no magnarle! Mad Mad Mad

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea a tuti, Lela.
MessaggioInviato: Ven Feb 20, 2009 4:26 am Rispondi citando
dan68
Registrato: 15/01/08 11:35
Messaggi: 529
Località: tivoli (RM)




Una variante anca 'ssai bona prevedi l'uso de:
- zivole rosse (quele tipo tropea, che le xè 'ssai bone anca crude)
- asedo rosso al posto del vin
- zuchero (quantità a seconda dela dolcezza dele zivole, de quanto xè garbo l'asedo e del gusto, oviamente)
- no conserva de pomidori

Po' se fa boir tuto in t'una tecia pian pianin, finché le zivole no le xè tenere (e le se gaverà anca sfoiado). Se magnè tuto el giorno drio sarà 'ncora meo!
Le zivole le va oviamente taiade in quarti, perché le xè 'ssai più grande dele zivolete. Sugerisso però de magnarle tuti, in famea, perché se no qualchedun pol gaver... problemi de respirazion!
E no steme domandar le dosi, perché mi son un de quei che fa tuto a ocio: per mi i pesi in cusina no esisti. Xè solo che "un poco de quel" "un fiatin de quel altro" ecc. Mad Mad Mad Smile Smile Smile

_________________
OGNI RIDADA GHE CAVA UN CIODO ALA CASSA DE MORTO
Profilo Trova tutti i messaggi di dan68 Messaggio privato
MessaggioInviato: Ven Feb 20, 2009 7:13 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Ma le tue, Dan, xe le zivole in "agrodolce" e no in umido!!! Mad Mad Mad

Ancora ri-ri-ri-ciau e ri-ri-ri-stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
zivole
MessaggioInviato: Ven Feb 20, 2009 9:05 pm Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




giusto, graziella, comunque xe tut'e due bone ricette e mi farò una de le due ,domenica, per compagnar la carne arosta. ohi là!! Mad

_________________
..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
Profilo Trova tutti i messaggi di Karolina Messaggio privato
MessaggioInviato: Sab Feb 21, 2009 11:49 am Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Me par che qua gavemo signori coghi......ve imaginè se tutti i se trovassi un giorno ......che zena che vignissi fora ? Smile Smile Smile

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Sab Feb 21, 2009 12:42 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Vignerà quel giorno, te vedarà margherita ch'el vignirà!!!
E alora, dopo gaver par ben magnado e bevudo, cantaremo in coro: "E co'l già, già e co'l sicuro mi gò la panza come un tamburo; e co'l sì, sì e co'l no no mi gò la panza come un comò!!!" Mad Arrow Mad

Ri-ciau e ri-stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
zivolete in umido
Indice del forum » le ricette de nonna e vostre
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 1 di 1  

  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015