TRIESTE FORUM
login.php profile.php?mode=register faq.php memberlist.php search.php http://trieste.forumer.it

Indice del forum » le ricette de nonna e vostre » Le patate in tecia al'austriaca Vai a pagina 1, 2  Successivo
Nuovo Topic  Rispondi Precedente :: Successivo 
Le patate in tecia al'austriaca
MessaggioInviato: Lun Feb 16, 2009 7:21 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




La mia prozia Nina (sorelastra de mia nona paterna), la gaveva un modo tuto suo de cusinar le "patate in tecia" par compagnar le luganighe de Viena.
Ela no la le lesava prima, ma - dopo gaverle spelade - la le tajava (cusì, tonde come che le jera) fin fin e la le meteva in t'una farsora de fero con un fià de ojo. Tanto che le se rosolava, la le tajuzava ben ben con t'un cortel; po la spetava che le se tacasi un fiàtin (senza brusarle) e la le misiava, sempre tajuzandole col cortel e l'andava vanti cusì fino a quando no le gaveva tute ciapado un bel colorin dorado, po dopo gaverghe meso pevere nero e sal, la le ne serviva (a mi a a Jure, che 'sai le ne piaseva) co, apunto, le luganighe de Viena.

Ciau e strabacioni Idea Idea Idea , Lela.
patate in tecia
MessaggioInviato: Lun Feb 16, 2009 7:53 pm Rispondi citando
Karolina
Registrato: 06/10/05 10:05
Messaggi: 1354
Località: trieste




mi anche le fazo cussì però rosolo la zivola prima e dopo buto le patate crude. vien ben lo stesso anzichè lessarle prima. se risparmia tempo.

_________________
..che l'A vadi ben, che l'A vadi mal, sempre alegri mai passion!
Profilo Trova tutti i messaggi di Karolina Messaggio privato
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 9:52 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




Salve, e alora cossà spetè?Forza che xe verte le iscrizioni.... Smile Smile


«Patate in tecia», cuochi in lizza per il titolo mondiale

Non sarà ancora una disciplina olimpica, ma conta comunque un seguito sufficiente ad avere richiamato, nelle passate due edizioni, qualche centinaio di cuochi e aspiranti tali anche da Austria, Germania, Slovenia e Croazia. E quest'anno intende allargarsi ancora. Il Buffet da Rudy di via Valdirivo ospiterà all'inizio di aprile la prima edizione del Campionato mondiale di "patate in tecia". Alla gara, aperta come si diceva non solo ai grandi chef, è chiamata a intervenire per la prima volta anche una nutrita giuria popolare costituita dalla clientela. Per rendere ancora più popolare la competizione sono state create poi due diverse categorie: i professionisti della cottura e i non. Nato da un'idea di Stefano Caenazzo Maglica, attuale collaboratore del buffet, il trofeo ribattezzato ”Patate in tecia World Championship” è arrivato al suo terzo anno e in questa prossima edizione, vista la sua internazionalità (il locale figura sul sito del ”New York Times” ed è citato in guide francesi e tedesche oltre che da ”Gambero Rosso” e ”Osterie d'Italia”), intende raggiungere una dimensione ancora più ampia. Il campionato di "patate in tecia" 2009 si inserisce nell'ambito della serie di iniziative gastronomiche. Per l’occasione suoneranno le Mitiche Pirie, formazione sorta proprio all'interno della struttura 25 anni fa e diventata parte integrante dello spirito che anima la birreria. A Carnevale seguiranno quattro serate musicali in costume. "Quest'anno - spiega l'organizzatore - speriamo di raggiungere un numero maggiore di partecipanti rispetto ai 70 del 2008, e per questo definiremo delle regole "soft" per rendere la competizione davvero accessibile a tutti, affiancando la casalinga all'aspiratante cuoco". Del resto, il successo dell'iniziativa è testimoniato dalla partecipazione dei concorrenti più vari, compresa una signora di 94 anni, nonna Ginevra, entusiasta all'idea di poter mettere alla prova la sua abilità dietro ai fornelli pe runa specialità tipicamente austro-ungarica per la quale i triestini vanno ghiotti. Le iscrizioni sono già aperte e dietro una quota davvero simbolica si avrà diritto a un pacchetto comprendente vari gadget tra cui la T-shirt ufficiale con lo slogan della mnifestazione, "in leto e in cusina la patata xe regina". Quanto ai termini della "competition", i concorrenti sono chiamati a portare la loro ricetta da casa e qui avranno a disposizione una quindicina di minuti per concludere la cottura e servire i piatti che saranno giudicati da una apposita giuria, tra il serio e il faceto. "I clienti - aggiungono i titolari, Nicoletta e Rudy Franza - si preparino a una scorpacciata di patate in tecia e a poter dire la loro come giurati. Per questo il consiglio rivolto ai concorrenti è di portare la maggior quantità possibile di patate in tecia per poter contare poi anche sull'assaggio e il voto della giuria popolare, mentre quella tecnica sarà costituita da rappresentanti della Lega dei cuochi. Sono previsti premi per il partecipante più vecchio e per il più giovane". Informazioni, oltre che nel locale si possono avere visitare il sito http://patateintecia.interfree.it, o contattando i numeri 3281696134 o 040639428. Gianfranco Terzoli

Arrow
Servolo,
e se no basta la mia presenza porto anche un pochi de amici che davanti una bona piniata no se tira indrio...... Very Happy

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
Re: patate in tecia
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 10:18 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
Messaggi: 2194
Località: trieste




Karolina ha scritto:
mi anche le fazo cussì però rosolo la zivola prima e dopo buto le patate crude. vien ben lo stesso anzichè lessarle prima. se risparmia tempo.


Salve, e anche cole patate in tecia xe come per le polpete in sugo:chi le fà in crudo e chi prima le frizzi.Però de una roba ve se dimenticade:la crosta che se fà torno la tecia,val più quela che quasi tute le patate.......

_________________
se no guanta cambia
Profilo Trova tutti i messaggi di servolo Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 1:41 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Giusto Servolo, a casa mia co iera patate in tecia i altri magnava le patate e mi tutto quel che se iera tacà sia intorno che sul fondo. Arrow Arrow Arrowe anche adesso xe idem....con patate.! Very Happy

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 4:03 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Servolo - e anca ti margherita - se gavè leto ben la riceta dele "patate in tecia" de Zianina, jera proprio el spetar che le se rosoli par ben de tute le parti quel che le rendeva "speciali"! Cusì no ocoreva contentarse solo dela crosta dela pignata indove che le vigniva cusinade: LE JERA TUTA 'NA CROSTISINA!

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea a tuti e do , Lela.
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 4:06 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Karolina, le "patate in tecia" de Zianina - cioè al'austriaca - no le prevedeva proprio la zivola come, inveze, xe usa par le "patate in tecia" ala triestina.

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 4:17 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Servolo, me gò desmentegado de dirte che, visto che no poso partecipar a quel che te gà dito, sarìa 'sai, ma proprio 'sai contenta de invitarte a casa mia (quà posto ghe xe) a magnar, no solo che "patate in tecia", ma anca el "Golas" (Goulasch) che fazo mi: secondo mio fradel Jure, xe el mejo ch'el gà mai sagiado e, anca co lo fazo par quei pochi amici che gò quà, tuti i vol saver la riceta, ma a nisun no'l ghe vien come el mio! Mad Mad Mad
Forsi la mia sarà "vanità", anzi no "sarà" xe!!! Ma in cusina son 'sai brava: provare par credere! Smile Smile Smile El mio indirizo te lo gà: co te vol .....

Ri-ciau e ri-stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 7:11 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Lela, femo una roba : quando te vien a Trieste, noleggemo una cusina e ti te fa per tutto el forum PATATE IN TECIA E GOULASCH.
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Bon gò zà fame. Arrow Arrow

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mar Feb 17, 2009 7:34 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




CON IMENSO PIAZER!!! margherita, par ti e par tuti i amici del forum che i gavarà voja de vignir!!! Mad Mad Mad

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
MessaggioInviato: Mer Feb 18, 2009 3:35 am Rispondi citando
dan68
Registrato: 15/01/08 11:35
Messaggi: 529
Località: tivoli (RM)




margherita ha scritto:
Lela, femo una roba : quando te vien a Trieste, noleggemo una cusina e ti te fa per tutto el forum PATATE IN TECIA E GOULASCH.
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Bon gò zà fame. Arrow Arrow


Questo se ciama profitarse de bruto!! Wink Neutral

Quando femo??? Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
OGNI RIDADA GHE CAVA UN CIODO ALA CASSA DE MORTO
Profilo Trova tutti i messaggi di dan68 Messaggio privato
MessaggioInviato: Mer Feb 18, 2009 12:30 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Orpo de baco sta atenta che te ciapemo in parola! Alora in sto forum no sarà solo corsa alla liubljanska ma anche alle patate in tecia con goulaschl Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Smile Smile

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mer Feb 18, 2009 5:37 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Podè ciaparme tranquilamente in parola, se rivo vegnir sto ano a Trieste, oltre che d'istà, anca d'inverno (d'istà no se gusta ben ste do pietanze) ve faso sia l'uno che le altre - chi che me conosi sà che un dei mii difeti prinzipali xe quel de mantignir sempre la parola, sia in ben che in mal Mad Mad Mad - e più che sarè mejo sarà!!!

Ciau e stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.
MessaggioInviato: Mer Feb 18, 2009 6:53 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Lella, te avviso che qualchedun magna anche per.....due. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Nessuno diventa sapiente per puro caso (Seneca)
Profilo Trova tutti i messaggi di margherita Messaggio privato Invia email
MessaggioInviato: Mer Feb 18, 2009 7:43 pm Rispondi citando
Auriel
Ospite




Se disi che "dove se magna in do se magna anca in tre"! Ti moltiplichilo par i amici del forum che gaverà voja de vignir e la xe fata! Mad Mad Mad

Ri-ciau e ri-stra-bacioni Idea Idea Idea , Lela.

PS: a proposito, no te son 'ndada a cucar su "Parla di quello che vuoi" el mio topic riguardante i dialeti e el significato dele parole?
Le patate in tecia al'austriaca
Indice del forum » le ricette de nonna e vostre
Non puoi inserire nuovi Topic in questo forum
Non puoi rispondere ai Topic in questo forum
Non puoi modificare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi cancellare i tuoi messaggi in questo forum
Non puoi votare nei sondaggi in questo forum
Tutti i fusi orari sono GMT + 1 ora  
Pagina 1 di 2  
Vai a pagina 1, 2  Successivo
  
  
 Nuovo Topic  Rispondi  
Forumer.it © 2015