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Aiuto!
MessaggioInviato: Dom Ago 05, 2007 7:49 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Tanto per curiosità, mi go trovado una bustina de semenze de "SERPENTI SICILIANI," che saria sta specie de suchete lunghe oltre mezo metro, dala carne sai più densa dela zuchina normale e dal color dela zuchina nostrana, quel verdolin palido.

Ghe ne go piantado due per vitz, pensando che probabilmente qua no le farà niente. Bon adeso me trovo con un quaranmta chili de roba. Ghe ne go magnade un due tajade a fetine coi ovi. Una roba fenomenale, squasi come magnar funghi, la stesa consistenza. Chisa se qualchedun de voi me savaria dir una maniera de preservarle o qualche riceta?

Orso

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Vieillir est encore le seul moyen qu'on ait trouvé de vivre longtemps.
INVECIARSE XE TUTOGI LA SOLA MANIERA DE VIVER A LUNGO.
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MessaggioInviato: Dom Ago 05, 2007 11:56 pm Rispondi citando
angiola
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Messaggi: 788
Località: verona




le surgeli
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MessaggioInviato: Lun Ago 06, 2007 2:30 pm Rispondi citando
fede
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Messaggi: 1037
Località: Melbourne




Te le meti in un bel scartozo, poi in un bel scatolon de carton, te ghe scrivi sora fragile e el mio indirizo, e te me le mandi...
Le se conserva poco, ma te asicuro che le faria una bona fine con le tagliatelle... Cool

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ma chi te ga ciama`...

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MessaggioInviato: Lun Ago 06, 2007 5:43 pm Rispondi citando
margherita
Registrato: 25/12/05 19:43
Messaggi: 3072
Località: Trieste




Se te le congeli come che le xe quando te le scongeli vien fora acqua, però se prima de congelarle te le tai a fettine, no sottili, e te le salti in una padella antiaderente x cavarghe un poca de acqua, dopo te le metti in un contenitor de vetro x quante porzioni che te vol e te le congeli.

Visto che Fede gà tirà fora le tagliatelle colle zucchine te dago la ricetta .
Te tai le zucchine a rondelle e te le frizi in abbondante olio bollente(cussì no le tira su l'oio) te le metti su un piatto lungo, sora te ghe metti le tagliatelle zà cotte, sora te ghe metti altre zucchine, una spruzzada de olio crudo , una manciada de prezzemolo, formaggio e te ghe dà una missiada, te fa le porzioni nei piatti e te magni .!
Semplice, svelta e ssai bona.! E no dimenticarse de salar le zucchine me raccomando, sempre dopo cotte.

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MessaggioInviato: Lun Ago 06, 2007 6:35 pm Rispondi citando
aurio
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Messaggi: 850
Località: Roma - Trieste




Mi le fazo in tecia, sempre taiade a rondele, in poco oio de oliva in cui go fato prima imbiondir meza zivola grandeta taiada sotil e due spighi de aio taiadi per el longo. Quando che el tuto xe sul punto de diventar una paparela, se lassa tacar a fogo vivo e dopo se distuda e sedistaca dal fondo. Dopo se impiza de novo e se fa tacar de novo,e de novo se distuda e se distaca. Questo fin a che no se ragiungi el grado volù de gusto de rosolà. Co xe pronto te cusini la pasta al dente, curta o longa come che te par (mi preferisso la pasta curta) e te la passi in padela finchè la ragiungi el punto de cotura desiderado. Ala fin, se se vol, se ghe pol meter su un poco de (o tanto de) peperoncino masinà sul momento. Personalmente imediatamente prima de magnar ghe spolvero sora anche una bona quantità de semi de fenoceto selvadigo, o de anise.
Fate cussì, le regi ben anche el congelamento, per cui ghe ne fazo sempre una bona quantità che divido in più porzioni da congelar separatamente.

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AURIO
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MessaggioInviato: Lun Ago 06, 2007 8:56 pm Rispondi citando
Durano e Lodina
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Messaggi: 665
Località: Italia




Ti magna quel che te rivi, el resto regala...
Smile
bye
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MessaggioInviato: Gio Ago 09, 2007 2:08 am Rispondi citando
Strazacavei
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Messaggi: 23
Località: Las Vegas, Nevada, USA




scotile in acqua con sal e un cucuciar de asedo, scolile e lassa rafredar, quando le mola tutta l'acqua mettile in un vaso con oio de oliva un pochi de grani de pevere nero e do' foie de lavarno,sta sicuro che le sia tutte coverte de oio. Le dura mesi e se pol magnarle frede

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Jota Continua
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Re: Aiuto!
MessaggioInviato: Gio Ago 09, 2007 9:04 am Rispondi citando
servolo
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Messaggi: 2194
Località: trieste




Ursus Canadiensis ha scritto:
Tanto per curiosità, mi go trovado una bustina de semenze de "SERPENTI SICILIANI,"

Orso


SAlve, te pol meter una foto de queste zuchete? de come che te le gà descrite dovessi esser quele che qua ciamemo zuche de parangal.
Servolo

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se no guanta cambia
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MessaggioInviato: Gio Ago 09, 2007 5:19 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
Località: Okanagan Valley, BC (Eden)




Mia cognada che xe sicula, la disi che in cicilia le ciama le cucuzze. Adeso vado in giardin e le fotografo e le met su.

Ecole qua.



Un altra foto per mostrar la grandeza dele piante. I pai xe più alti de mi e in più go zime che me cori pertera do metri de lungheza. Una roba mai vista.



E

Questi xe meloni del tipo dei baciri, solo che i ga quele rughe de fora e i xe rotondi inveze de eser ovali. In compenso el gusto dela polpa (che la ga un color ciaro verde) ghe somilia sai al baciro, ma più dolce ancora. Ghe ne gavemp za magnai un quatro e adeso i comincia a madurir come mati.


Orso


Ultima modifica di Ursus Canadiensis il Dom Ago 12, 2007 6:09 pm, modificato 2 volte in totale

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MessaggioInviato: Dom Ago 12, 2007 5:06 pm Rispondi citando
giacomin
Tutor
Registrato: 12/10/05 08:20
Messaggi: 1561
Località: Trieste




Un "dolce" sistema per conservar le zucchine xè .... far marmellata:

Per 2 vasetti da 500g:

Lavar 500g de zuchine, taiarle a rondele sotili, meterle in una tecia con 450g de zuchero, coverserle e cusinarle a fogo basso per un 1o minuti circa mescolando ogni tanto.
Dopo te unisi un mezo bicer de acqua, el sugo e la scorza de un limon e te prosegui la cotura sempre a fogo basso e sempre mescolando per 30 minuti circa.
Quando ga ragiunto la consistenza te ghe zonti 3 cuciari de whisky e te meti la confetura ancora calda nei vasi, te li seri ermetici e te li fa rafredar capovolti
I te dura per un anno.

Buon lavoro Mad

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MessaggioInviato: Dom Ago 12, 2007 6:27 pm Rispondi citando
nat
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te la metto in francese (col copiaincolla)
chutney de courgettes
Préparation : 15 mn + 12 heures de repos
Cuisson : 15 mn

Ingrédients pour 6 bocaux de 0,5 l :


- 2,5 kg de courgettes
- 1 kg d'oignons
- 5 cuillers a soupe de gros sel
- 50 cl de vinaigre de cidre
- 200 g de sucre vergeoise
- 2 cuillères à soupe de moutarde sèche
- 1 cuillères à café de turmeric (safran des indes)
- 2 cuillères à café de noix de muscade râpée
- 3 poivrons verts ou rouges
- poivre fraîchement moulu


Préparation :

Râper les courgettes (grille moyenne) et hacher grossièrement les oignons.

Laisser au moins 12 heures dans un saladier en terre cuite ou en verre, avec le sel. Le lendemain, mettre les légumes et leur liquide dans une bassine avec les épices, les poivrons coupes en morceaux, le sucre et le vinaigre.

Amener a ébullition et laisser bouillir 15 mn, en remuant de temps en temps.

Mettre en bocaux et fermer hermétiquement.
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MessaggioInviato: Mer Ago 15, 2007 8:35 am Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
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Località: trieste




nat ha scritto:
te la metto in francese (col copiaincolla)
chutney de courgettes
Préparation : 15 mn + 12 heures de repos
Cuisson : 15 mn

.


Salve e a tuti quei che francese no sà, come minimo te devi mandarghe un vaso de cinque kili , de 'stà marmelata, giusto per un picolo assaggio....... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Servolo

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MessaggioInviato: Mer Ago 15, 2007 8:42 am Rispondi citando
servolo
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Salve, dala foto dela zuca se vedi che xe proprio la zuca de parangal.
Servolo

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se no guanta cambia
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MessaggioInviato: Mer Ago 15, 2007 12:19 pm Rispondi citando
nat
Registrato: 06/11/05 00:41
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servolo ha scritto:
nat ha scritto:
te la metto in francese (col copiaincolla)
chutney de courgettes
Préparation : 15 mn + 12 heures de repos
Cuisson : 15 mn

.


Salve e a tuti quei che francese no sà, come minimo te devi mandarghe un vaso de cinque kili , de 'stà marmelata, giusto per un picolo assaggio....... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Servolo

.....speto che orso me porti le zuchete.... Very Happy
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