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pasta per pizza
MessaggioInviato: Mar Mag 01, 2007 3:37 pm Rispondi citando
servolo
Registrato: 09/10/05 15:55
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Salve riprendo el discorso cominciado in ....trieste la nostra cità.......aumenti dei prezzi.............
e rimeto la pasta per pizza de Larry:

4 once di farina senza lievito, un quarto di un cucchaio di te di sale, un uovo, un quarto litro di latte oppure latte e acqua, mezzo kilo di uganighe, e un po di grasso (lardo) pefr cucinare. Fai una pastetta con la farina,sale, uovo e latte e lasciare stare per mezzo'ora.

Sarà senz'altro un bon impasto ma me par sai lontan de pasta per pizza.
La pastela che fazo mi,semplicisima xe fata de:
40 deka de farina
2 deka de lievito
1 bicer de acqua tiepida
una punta de sal.

Te squaji el lievito in tel acqua tiepida, te fà una pastela cola farina e te lassi che se alzi un per de orete in un logo tiepiduz.Co la pasta xe pronta te la tiri col rodolo, de sora te ghe meti quel che te vol.E qua devo dir che in giro se vedi tante pizze che de tuto le gà fora che de pizza: piene de patatine frite, coverte de ketchup, con certe verdure de sora Confused
el massimo xe la pizza alla nutella. Per mi salsa, formaio, sardoni salai, olive, tuta roba che va ben insieme,se dopo un vol meter su parsuto, o salamin picante,carciofini, va ancora ben..........ma per piazer no meterme patatine frite, ovi duri,e altre robe...........
tuto pol esser stì maniari, ma no pizze.Ancora due parole, fè la pasta bona finchè volè ma come che i la fà in pizeria, fina crocante o no, un poco brusada sui bordi no credo che se boni de farla in casa......
bon apetito
.......e un bon bicer de bira,due ancora meio. Very Happy Very Happy Smile
Servolo

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MessaggioInviato: Mer Mag 02, 2007 1:25 am Rispondi citando
Aussie Kangaroo
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Messaggi: 1777
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Mi la pasta la fazo circa come ti: ghe zonto solo un poco de oio de oliva e una punta de zuchero.

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MessaggioInviato: Mer Mag 02, 2007 10:08 am Rispondi citando
margherita
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Località: Trieste




Mi la pasta della pizza la fazo come Aussie con un poco de oio de oliva, ma Aussie te me conti xchè te ghe metti el zucchero ?

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MessaggioInviato: Mer Mag 02, 2007 8:06 pm Rispondi citando
andy
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Messaggi: 831
Località: TRIESTE




mia moglie secondo un sugerimento la zonta anche ela el latte e non xe niente mal .... Surprised
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MessaggioInviato: Mer Mag 02, 2007 9:50 pm Rispondi citando
Durano e Lodina
Registrato: 09/09/06 10:34
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Località: Italia




andy ha scritto:
mia moglie secondo un sugerimento la zonta anche ela el latte e non xe niente mal .... Surprised


E se vedi!!!
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MessaggioInviato: Mer Mag 02, 2007 11:09 pm Rispondi citando
Ursus Canadiensis
Registrato: 18/12/05 17:20
Messaggi: 2272
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margherita ha scritto:
Mi la pasta della pizza la fazo come Aussie con un poco de oio de oliva, ma Aussie te me conti xchè te ghe metti el zucchero ?


Anche mi meto un jozeto de zuchero. El lievito lavora sai mejo con lui.

Un'altra roba che fazo mi, ghe ne preparo bastanza per una meza dozina de pize. Quel che resta lo divido in porzioni per piza; le porzioni le rodo in bale e dopo gaverle involtizado inquela plastica sotile sotile, auto adesiva saran wrap, in Inglese (ma perchè no lo parlè tuti che cusì se capisimomo senza dificoltà?) e le meto in freezer. Co' go voja de una pizeta, tiro fora una, la laso la e come la se s'gela la se alza e la comincia a pregarme de farla rostir, come se la gavesi preparada propio in el steso giorno.

Orso

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MessaggioInviato: Gio Mag 03, 2007 12:55 am Rispondi citando
Aussie Kangaroo
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Confermo quel che ga dito Bruno: lavora meio el lievito...

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MessaggioInviato: Gio Mag 03, 2007 9:13 am Rispondi citando
Durano e Lodina
Registrato: 09/09/06 10:34
Messaggi: 665
Località: Italia




Ovvio, i lieviti se nutri de zuccheri e cussì i cressi meio.
Ma nissun de voi ga mai fatto vin?
Col vin xè la stessa roba, prima xè mosto, perchè xè tanto zucchero, dopo xè vin, perchè i lieviti se lo ga magnà e i ga lassa lìalcool come scarto...
Sempre co se fa el pan se metti un poco de zucchero.
Se no me credè ciolè un pignatin col lievito, un poca de acqua e do cuciarini de zucchero, intiepidilo, anche sul calorifero e dopo vederè come se gonfia...
De picio me piaseva far esperimenti... ma no sempre i veniva come pensavo

bye
Surprised Surprised Surprised
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MessaggioInviato: Gio Mag 03, 2007 9:54 am Rispondi citando
margherita
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Località: Trieste




Grazie Orso e Aussie, no ghe gavevo proprio pensado. Very Happy

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MessaggioInviato: Gio Mag 03, 2007 9:57 am Rispondi citando
servolo
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Durano e Lodina ha scritto:
andy ha scritto:
mia moglie secondo un sugerimento la zonta anche ela el latte e non xe niente mal .... Surprised


E se vedi!!! Very Happy Very Happy


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